Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το όνομα του Μπιλ Κλίντον στην δικογραφία για τον Έπστάιν που ανοίγει αυτή την εβδομάδα

ΗΠΑ: Το όνομα του Μπιλ Κλίντον στην δικογραφία για τον Έπστάιν που ανοίγει αυτή την εβδομάδα

Μπλεξίματα για τον Μπιλ Κλίντον και 170 ακόμη άτομα καθώς το όνομά του εμπεριέχεται στην υπόθεση Έπσταιν, επιχειρηματία και παιδόφιλου που συντηρούσε δίκτυο με ανήλικα κορίτσια για πλούσιους πελάτες.

Η υπόθεση Έπστάιν μια από τις πιο βρώμικες περιπτώσεις εξαναγκασμού, βιασμών ανήλικων κοριτσιών και μαστροπείας για την καλή κοινωνία όλου του κόσμου. H υπόθεση τυπικά έκλεισε το 2019 όσο αφορούσε τον Τζέφρι Έπστάιν με την αυτοκτονία του ή «αυτοκτονία» του. Μαζί του κατηγορήθηκε και η «σύντροφός» του (σ.σ. για τα μίντια από όσο λέγονταν) Γκιλέιν Μάξγουελ.

Χαρακτηριστικά το γεγονός πως οι κάμερες μπροστά από το κελί του δεν λειτουργούσαν και μια σειρά άλλων σκοτεινών συμπτώσεων, σε δημοσκόπηση του 2019 το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Επστάιν αυτοκτόνησε, το 45% ότι δολοφονήθηκε και το 39% ότι δεν είναι σίγουρο.

Πολλές από τις αναφορές στον Κλίντον πιστεύεται ότι προέρχονται από τις προσπάθειες της Τζιούφρε να υποχρεώσει τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει εναντίον του εγκληματία-παιδεραστή

Ο 77 χρονών Κλίντον, αναφέρεται περισσότερες από 50 φορές σε επεξεργασμένα έγγραφα της δικογραφίας που σχετίζονται με αγωγή του 2015 από την κατήγορο του Έπσταϊν, Βιρτζίνια Τζιούφρε, σύμφωνα με το ABC News.

Το «ζεύγος» Έπσταϊν – Μάξγουελ κατηγορούνταν για μαστροπεία και βιασμούς. Η Μάξγουελ καταδικάστηκε για 5 περιπτώσεις μαστροπείας.

Οι αναφορές στο όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Πολλές από τις αναφορές στον Κλίντον πιστεύεται ότι προέρχονται από τις προσπάθειες της Τζιούφρε να υποχρεώσει τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει εναντίον του εγκληματία-παιδεραστή και της πρώην «συντρόφου» και συνενόχου του, Γκιλέιν Μάξγουελ.

Τα έγγραφα, που έχουν καθοριστική σημασία για τις νομικές διαμάχες που αφορούν την Γκιλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του Έπστάιν και τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, φέρνουν στο φως ισχυρισμούς ότι η Μάξγουελ είχε επιφορτιστεί με το να βρίσκει θύματα προς σεξουαλική κακοποίηση και συντόνιζε άλλα μέλη που «ψάρευαν» ανήλικα κορίτσια για το κύκλωμα.

Οι ισχυρισμοί της Τζιούφρε ότι καθοδηγούνταν από τον Έπστάιν και τη Μάξγουελ για να συμμετάσχει σε σεξουαλικές επαφές με άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη σχέση με τον Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση.

Η απόφαση της δικαστή Λορέτα Πρέσκα να αποκαλύψει αυτά τα επί μακρόν απόρρητα έγγραφα έχει αυξήσει την προσδοκία, καθώς ενδέχεται να αποκαλύψουν τις ταυτότητες περισσότερων από 150 ατόμων που αναφέρονταν ως John και Jane Does. Δηλαδή ως άτομα αγνώστων ή μη αποκαλυπτώμενων στοιχείων.

Η φωτογραφία του Έπσταϊν από την σύλληψή του. Πολλοί πελάτες του Έπσταϊν έχασαν τον ύπνο τους για πολλούς μήνες.

Ο πρίγκιπας Άντριου και ο Μπιλ Κλίντον

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει επίσημα αρνηθεί τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ του την Τζιούφρε, παρόλο που υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα που τους δείχνουν μαζί. Τελικά συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με αγωγή που υπέβαλε η Τζιούφρε και εκτός αυτού στερήθηκε όλων των επίσημων καθηκόντων που σχετίζονται με την βασιλική οικογένεια.

Ο Κλίντον ο οποίος βρισκόταν στον φιλικό κύκλο του Έπστάιν και πέταξε με το ιδιωτικό του τζετ σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, έχει αρνηθεί ότι είχε οποιεσδήποτε σχέσεις συνεργασίας με τον εγκέφαλο του κυκλώματος παιδεραστίας.

Η Τζιούφρε προσπάθησε να τον κλητεύσει για να καταθέσει στην αγωγή της, ισχυριζόμενη ότι είχε συναντήσει τον πρώην πρόεδρο στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, το Little St. James, με τον πρώην πρόεδρο να απαντά πως ποτέ του δεν έχει βρεθεί εκεί.

Τα αρχεία πτήσεων επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του, όμως οι πτήσεις με ιδιωτικό αεροπλάνο δεν είναι και οι πιο φερέγγυες για τα στοιχεία που αφήνουν πίσω τους καθώς δεν ελέγχονται με μεγάλη σπουδή.

Υπάρχουν απτά στοιχεία ή μαρτυρίες εναντίον του Κλίντον;

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές στον Κλίντον, τα έγγραφα δεν αναμένεται να τον ενοχοποιήσουν άμεσα. Αντιθέτως, οι συχνές εμφανίσεις του μέσα στα έγγραφα φαίνεται να αποσκοπούν στο να εξαναγκάσουν την κατάθεσή του εναντίον του Έπστάιν και της Μάξγουελ. Πολυάριθμα άτομα που είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με τον Έπστάιν ή σχετίζονταν με το απεχθές δίκτυο εμπορίας ανθρώπων του σεξ έχουν ήδη εντοπιστεί μέσα σε αυτά τα έγγραφα.

O Τζέφρι Έπστάιν, αυτοαποκαλούμενος συλλέκτης πλούσιων και ισχυρών ανδρών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών μέσα στο πολυτελές σπίτι του στο Μανχάταν αλλά και σε άλλα σπίτια του. Παρότι είχαν γίνει επίσημες καταγγελίες, αυτές είτε κουκουλώθηκαν, είτε αγνοήθηκαν. Ο Έπστάιν διηύθυνε μια εταιρεία διαχείρισης χρημάτων που απευθυνόταν σε πάμπλουτους, όμως κυρίως για τον ιδρυτή της Victoria’s Secret Λες Γουέξνερ, αλλά τα περιουσιακά του στοιχεία δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκιές για την περιουσία του.

Η Γκιλέιν Μάξγουελ, σύμφωνα με τη δικογραφία, ψάρευε ανήλικες για το κύκλωμα και συντόνιζε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος που παγίδευαν ανήλικα κορίτσια.

Συνεργαζόταν με πλούσιους και ισχυρούς ή τους εκβίαζε;

Τόσο σε ντοκιμαντέρ όσο και σε άρθρα έχει κατηγορηθεί ευθέως ή πλαγίως πως εκβίαζε πλούσιους και ισχυρούς τους οποίους προμήθευε με ανήλικα κορίτσια και πως αυτή ήταν η κύρια πηγή του εισοδήματός του. Εϊχε αναλάβει όλη τη διαχείριση της περιουσίας του Γουέξνερ με δικαίωμα υπογραφής

Ο Γουέξνερ είχε αγοράσει μια έπαυλη από το Birch Wathen School, ένα προπαρασκευαστικό σχολείο του Μανχάταν το 1989, σύμφωνα με τα αρχεία της πόλης. Το πούλησε το 1998 σε μια οντότητα των Παρθένων Νήσων με την επωνυμία NES LLC, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Ο Έπστάιν συνδέονταν με την NES, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία.

Δεν υπάρχουν αρχεία ακινήτων της Νέας Υόρκης που να τεκμηριώνουν μεταβίβαση μέχρι το 2011, όταν η εταιρεία που χρησιμοποίησε ο Γουέξνερ για να αγοράσει την έπαυλη το μεταβίβασε στην εταιρεία Maple Inc. του Έπστάιν με έδρα τις Παρθένες Νήσους για 0 δολάρια. Ο Έπστάιν υπέγραψε και για τις δύο πλευρές της συναλλαγής.

Πηγές: Economic Times, Times Magazine

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024