Ο 29χρονος μπακ του ΠΑΟΚ έμεινε εκτός κλήσεων του Κρις Χιούτον, καθώς το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.
Με ανάρτησή του στα Social Media, ο πρώην άσος των – μεταξύ άλλων – Τσέλσι και Σάλκε, ουσιαστικά απολογήθηκε στους συμπατριώτες του για τους λόγους που ζήτησε την εξαίρεσή του από τις κλήσεις του προπονητή του για τη διοργάνωση που θα διαρκέσει από τις 13 Ιανουαρίου ως τις 11 Φεβρουαρίου.
Η ανάρτηση του Μπάμπα:
«Ακούστε με, ήθελα απλώς να πω ότι η απόφαση να εξαιρεθώ από την εθνική ομάδα βασίστηκε αποκλειστικά σε ποδοσφαιρικούς λόγους και τίποτα άλλο. Το να παίζω για τη χώρα μου θα είναι πάντα το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας μου και κάθε φορά που είχα την τύχη να φορέσω τη φανέλα, έδωσα τα πάντα.
Τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να παλέψω με τραυματισμούς και αποθεραπείες και νιώθω ότι είναι καλύτερο προς το συμφέρον της καριέρας μου και της ομάδας να παίζω μόνο όταν δεν χρειάζεται να σκέφτομαι την ανάρρωση ή τον πόνο – έτσι μπορώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα.
Η διάρκεια ζωής ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ μικρή και μερικές φορές πρέπει να παίρνουμε αυτές τις σκληρές αποφάσεις για το συμφέρον του έθνους που αγαπάμε περισσότερο και της καριέρας για ποδοσφαιρική… μακροζωία.
Θα υποστηρίζω μέχρι τέλους την εθνική για να κερδίσουμε. Αλλά τώρα ας υποστηρίξουμε όλοι όποιον επιλέξει ο προπονητής γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η Γκάνα που είναι πιο ψηλά απ΄ όλους. Ο Θεός να ευλογεί την πατρίδα μας και να μας κάνει μεγάλους και δυνατούς».
Hear me out:
I just wanted to say that decision to opt out of the AFCON was solely based on footballing reasons and nothing else.
Playing for my country will always be the highest point of my career and everytime I have been lucky to wear the shirt I have given my all.
Εν τω μεταξύ, το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ έκανε Πρωτοχρονιά στη Νέα Μεσημβρία, μιας και την Τετάρτη (3/1, 20:00 – Τούμπα), υπάρχει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα ενώ εκτός έμεινε λόγω ίωσης ο Στέφανος Τζίμας.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέστρεψαν 160 καθίσματα και η ΠΑΕ τιμωρήθηκε με πρόστιμο, ενώ ο Παναθηναϊκός με ποινή έδρας για ρίψεις δυο κροτίδων και πέντε πυροτεχνημάτων. Υπάρχει λογική;