Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Το «κλειδί» για τον δεύτερο γύρο της Euroleague

Ολυμπιακός: Το «κλειδί» για τον δεύτερο γύρο της Euroleague

Επιτακτική ανάγκη για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχοντας βρει ρυθμό από το Μουντομπάσκετ, όπου έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό με την εθνική ομάδα της Σερβίας, ξεκίνησε φουριόζος τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό, αλλά ο τραυματισμός που υπέστη τον Νοέμβριο άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Σέρβος σέντερ έμεινε για αρκετές ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης και όταν επέστρεψε δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που είδαμε στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν σε Ελλάδα και Euroleague.

Η αγωνιστική πτώση του Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε αντίκτυπο και στα αποτελέσματα των Πειραιωτών στην Euroleague.

Up and down

Στο πρώτο κομμάτι της Euroleague ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν εντυπωσιακός. Είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ με τον Παναθηναϊκό, 10 πόντους και 4 ριμπάουντ με την Μπαρτσελόνα, 15 πόντους και 4 ριμπάουντ με την Αρμάνι, 16 πόντους και 7 ριμπάουντ με την Παρτιζάν, 6 πόντους και 5 ριμπάουντ με την Εφές και 12 πόντους, 5 ριμπάουντ με την Φενερμπαχτσέ.

Στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με την Μπασκόνια ο Σέρβος αγωνίστηκε με ένεση, αλλά μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω των αφόρητων πόνων που ένιωθε στο πόδι του, καθώς έπαιζε με κάταγμα στο δάχτυλο.

Ο Μιλουτίνοφ έμεινε εκτός για αρκετές ημέρες και επέστρεψε στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής με την Ζαλγκίρις, όπου είχε 6 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν αυτά με Μονακό (7 πόντους, 5 ριμπάουντ), Ρεάλ (4 πόντους, 4 ριμπάουντ), Μπάγερν (12 πόντους, 6 ριμπάουντ), Βαλένθια (6 πόντους, 2 ριμπάουντ), Βίρτους (10 πόντους, 11 ριμπάουντ), Βιλερμπάν (0 πόντους, 0 ριμπάουντ) και Αλμπα (4 πόντους, 3 ριμπάουντ).

Από την 10η έως την 17η αγωνιστική μόλις σε δύο παιχνίδια είχε διψήφιο αριθμό πόντων ο Σέρβος σέντερ. Απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Βίρτους. Στα υπόλοιπα ματς κινήθηκε σε ρηχά νερά, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η αγωνιστική καθίζηση του Μιλουτίνοφ είχε αντίκτυπο και στα αποτελέσματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, που ηττήθηκε από αντιπάλους όπως οι Μπασκόνια και Βαλένθια.

O έμπειρος άσος έκλεισε τον πρώτο γύρο της Euroleague έχοντας μέσο όρο 8.2 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ, 0.3 κλεψίματα, 0.6 μπλοκ και 13.1 στο σύστημα αξιολόγησης.

Εμφάνιση ψυχολογίας

Στο χθεσινό ματς με τον Αρη ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, με τον Σέρβο να ευστοχεί σε κομβικές επιθέσεις στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι Κιτρινοι πίεζαν και είχαν καταφέρει να μειώσουν τη διαφορά.

Ο Σέρβος αγωνίστηκε 14:35 λεπτά, στα οποία είχε 13 πόντους με 6/7 δίποντα, και 1/2 βολές, ενώ επίσης είχε 5 ριμπάουντ, 1 τάπα, 3 κερδισμένα φάουλ και 16 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Μια εμφάνιση που είναι ικανή να ανεβάσει την ψυχολογία του Νίκολα Μιλουτίνοφ και να τον βοηθήσει να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις.

Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, καθώς το επόμενο διάστημα θα δώσει πολλά και δύσκολα ματς για τη Euroleague, αρχής γενομένης από τη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τις Αρμάνι και Μονακό.

Η αγωνιστική άνοδος του Μιλουτίνοφ θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κάνει έναν καλό δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό του στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024