Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fake news κατά Χάρη Δούκα για παλαιστινιακές σημαίες στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς

Fake news κατά Χάρη Δούκα για παλαιστινιακές σημαίες στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς

Οι σημαίες στο Σύνταγμα δεν υψώθηκαν από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων, αλλά από απλούς πολίτες

Στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, που έγινε στο Σύνταγμα, υψώθηκαν από απλούς πολίτες παλαιστινιακές σημαίες, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους απλούς πολίτες της Παλαιστίνης, οι οποίοι δοκιμάζονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Fake news για τις παλαιστινιακές σημαίες στο Σύνταγμα

Στο Διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους αναρτήσεις χρηστών του Διαδικτύου, στις οποίες αναφέρεται ψευδώς ότι η εν λόγω κίνηση έγινε με πρωτοβουλία ανθρώπων του Δήμου Αθηναίων, κάτι που δεν ισχύει.

Διαδικτυακά σχόλια για τις σημαίες έκαναν και πολιτικά πρόσωπα, ισχυριζόμενα λανθασμένα ότι υψώθηκαν με πρωτοβουλία ανθρώπων του Δήμου Αθηναίων.

Πυρά και από τον Θάνο Πλεύρη

Μεταξύ των εν λόγω προσώπων είναι ο Θάνος Πλεύρης, που μάλιστα επιτίθεται στον ίδιο τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

«Στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του», γράφει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι φανερό ότι η εικόνα της Παλαιστινιακής σημαίας αποτελεί έγκλημα για κάποιους. Έγκλημα όμως είναι η εισβολή που πρέπει άμεσα να σταματήσει και όχι το να αγωνίζεσαι για ειρήνη και δικαιοσύνη. Στις γειτονιές της Αθήνας η Παλαιστινιακή σημαία έχει θέση ο ρατσισμός όχι», γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη.

Οι παλαιστινιακές σημαίες που υψώθηκαν στο Σύνταγμα

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Χάρη Δούκα

«Σας καλωσορίσω λοιπόν για να αποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024 με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ακόμα και το ακατόρθωτο. Είναι μοναδική αλήθεια και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να υποδεχτώ τη νέα χρονιά, εδώ ανάμεσά σας, αυτή την ώρα λίγο πριν από το νέο ξεκίνημα. Σας καλώ να ξαναθυμηθούμε όλοι την αξία της κοινότητας της αλληλεγγύης.

Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που μπορούν να γίνουν αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για να κάνουμε μία Αθήνα πιο πράσινη, πιο δημιουργική για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Εδώ απόψε στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί για να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Να ευχηθούμε η νέα χρονιά να μας κάνει όλους πιο δίκαιους και αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Σας ευχαριστώ», είπε ο Χάρης Δούκας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024