Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Ιρλανδία: Χαμός για «το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο» – Πάνω από 2.500 συμμετέχοντες για λίγες θέσεις

Βόρεια Ιρλανδία: Χαμός για «το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο» – Πάνω από 2.500 συμμετέχοντες για λίγες θέσεις

Οι εργοδότες ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν περίμεναν το παγκόσμιο ενδιαφέρον που θα παρουσίαζε η θέση με 2.500 υποψήφιους να κάνουν αίτηση.

Ούτε οι ίδιοι οι εργοδότες μιας ζυθοποιίας στη Βόρεια Ιρλανδία δεν περίμεναν τον αριθμό των συμμετεχόντων όταν διαφήμιζαν θέσεις εργασίας ως «την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

Η θέση που ήταν πάνω στη γευσιγνωσία της μπίρας προσέφερε δωρεάν μπίρες, πατατάκια και ταξί για επιστροφή στο σπίτι, ωστόσο οι εργοδότες ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν περίμεναν το παγκόσμιο ενδιαφέρον που θα παρουσίαζε η θέση με 2.500 υποψήφιους να κάνουν αίτηση.

Ο επικεφαλής της ζυθοποιίας, δεν μπορούσε να πιστέψει «πόσο μακριά ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν οι άνθρωποι για μια δωρεάν μπίρα»

Όμως μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει τη γενετική ικανότητα να αυτή τη δουλειά. Ο Τζέιμς Χιούι, διευθυντής της Walled City Brewery στο Ντέρι, λέει ότι όλα έχουν να κάνουν με τη «γενετική», καθώς μόνο 1/100-1/200 ανθρώπους χαρακτηρίζονται ως «σούπερ γευσιγνώστες».

«Μπορεί να το γνωρίζεις αν είσαι έξω για φαγητό με φίλους και πιάνεις συγκεκριμένες γεύσεις και λες ότι μπορώ να το γευτώ αυτό και οι άνθρωποι λένε ‘δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς’».

Ο Τζος Κάιλ, ο επικεφαλής της ζυθοποιίας, δεν μπορούσε να πιστέψει «πόσο μακριά ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν οι άνθρωποι για μια δωρεάν μπίρα».

«Δύο διευθύνσεις ξεχώρισαν για μένα, η Φιλαδέλφεια στην Αμερική και το Σάο Πάολο στη Βραζιλία, κάτι που μου έχει πάρει το μυαλό, αλλά νομίζω ότι συνοψίζει κάπως την ανθρώπινη φυλή», πρόσθεσε.

Τιμώντας τα πάντα που έχουν σχέση με την πόλη, από τους Undertones μέχρι τις Derry Girls, οι 500 μπίρες που έχει παρασκευάσει η ζυθοποιία γιορτάζουν για μια πόλη που αναγεννήθηκε μετά από δεκαετίες συγκρούσεων στους δρόμους της.

«Το πιο ισχυρό ποτό κάτω από τον ήλιο»

Το Sky News, βρέθηκε στη ζυθοποιία και δοκίμασε μερικές από τις 500 αυτές μπίρες, συμπεριλαμβανομένης μιας μάλλον δυνατής μπίρας που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 300 χρόνια.

Ο Τζέιμς εξήγησε: «Βρήκαμε αυτή την παλιά συνταγή που υπήρχε στα ημερολόγια από την πολιορκία του Ντέρι, που έγινε το 1689, μεταξύ του βασιλιά Ουίλιαμ και του βασιλιά Τζέιμς. Έλεγε ‘το πιο ισχυρό ποτό κάτω από τον ήλιο’ και η περιεκτικότητα του αλκοόλ φτάνει στο 12%».

«Ήταν ουσιαστικά ένα τονωτικό τότε… προφανώς θεραπεύει τρεις παθήσεις, η πρώτη είναι ο πονόδοντος, η δεύτερη ο πόνος στην καρδιά και η τρίτη η παρατεταμένη δυσφορία. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε κανένα από αυτά».

Μόνο 12 υποψήφιοι ήταν τελικά επιτυχόντες. Οι υπόλοιποι 2.488 θα πρέπει απλώς να πληρώσουν για την επόμενη μπίρα τους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024