Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστόν λόγω... - Πού δεν θα πας το 2024;

Κλειστόν λόγω… – Πού δεν θα πας το 2024;

Είτε κλείνουν μόνιμα είτε προσωρινά, υπάρχουν αξιοθέατα, μνημεία και μουσεία που δεν μπορούμε να επισκεφθούμε ούτε το 2024 και δεν... φταίει η πανδημία

Το 2023, η επιδίωξη όλων ήταν να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, καθώς μετά την πανδημία οι επισκέπτες κατέκλυσαν τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και τα εθνικά πάρκα της Αμερικής, ως μια μορφή «ταξιδιού εκδίκησης», πηγαίνοντας – ή επιστρέφοντας – σε ορισμένους από τους προορισμούς που δεν ήταν προσβάσιμοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των απαγορεύσεων.

Ωστόσο, ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ από την έναρξη της πανδημίας. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, καθώς οι άνθρωποι «μεταπήδησαν» στην τηλεργασία και δεν επιβίωσαν αλώβητες όλες οι τουριστικές ατραξιόν της περιόδου.

Αυτή τη φορά δεν φταίει η πανδημία…

Και φυσικά, υπάρχει πάντοτε και το ενδεχόμενο των εργασιών συντήρησης ή μιας ανακαίνισης, όπως – δυστυχώς – και αυτό της φυσικής καταστροφής…

Είτε κλείνουν μόνιμα είτε προσωρινά, λοιπόν, αυτά είναι τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το 2024, σύμφωνα με μια λίστα που έφτιαξε το CNN.

Κέντρο Πομπιντού – Παρίσι

Παρόλο που το Μουσείο του Παρισιού εξακολουθεί να μοιάζει σοκαριστικά μοντέρνο, το Centre Pompidou διανύει στην πραγματικότητα την έκτη δεκαετία του.

Μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα της Γαλλίας αυτό το καλοκαίρι, το Πομπιντού θα «ξεκουραστεί», για να υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επονομοζόμενη και «Παναγία των σωλήνων» θα παραμείνει κλειστή μέχρι το 2030. Εν τω μεταξύ, το αδελφό μουσείο του Πομπιντού στις Βρυξέλλες βρίσκεται πλέον στα σκαριά, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας το 2025.

Splash Mountain – Disneyland

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Disney έκανε τις τελευταίες του βόλτες το 2023: το περίφημο Splash Mountain.

Η βόλτα με το λεγόμενο «log flume» ήταν αρχικά εμπνευσμένη από την ταινία «Το τραγούδι του Νότου», η οποία έχει επικριθεί εδώ και καιρό για αυτό που η NAACP κάποτε αποκάλεσε «επικίνδυνα δοξασμένη εικόνα της δουλείας».

Και τα δύο Splash Mountains στη Disneyland της Καλιφόρνια, όπως και το Disney World στη Φλόριντα, θα επαναλειτουργήσουν σε τροποποιημένη μορφή ως «Tiana’s Bayou Adventure», εμπνευσμένα από την ταινία «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος».

Noma, Κοπεγχάγη

Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου κρεμάει και επίσημα το… στέμμα του.

Το Noma, το εστιατόριο της Κοπεγχάγης που έκανε γνωστή τη νέα σκανδιναβική κουζίνα σε όλο τον πλανήτη, θα σερβίρει τους τελευταίους πελάτες του το 2024. Ωστόσο, δεν θα εξαφανιστεί εντελώς.

Το 2025, το Noma θα επαναλειτουργήσει ως «μια πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα, αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων», σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα του.

Φάντασμα της Όπερας, Νέα Υόρκη

Μετά από 35 χρόνια και σχεδόν 14.000 παραστάσεις, το εμβληματικό μιούζικαλ «Φάντασμα της Όπερας» υποκλίνεται για τελευταία φορά στη σκηνή της Νέας Υόρκης το 2023.

Αποσύρθηκε με την τιμή να είναι η μακροβιότερη παράσταση του Broadway, ξεπερνώντας άλλα δημοφιλή μιούζικαλ όπως οι «Γάτες» και «Οι Άθλιοι».

Μουσείο Περγάμου – Βερολίνο

Το Μουσείο Περγάμου, όπου βρίσκεται η παγκοσμίου φήμης πύλη της Ιστάρ, αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Museum Island του Βερολίνου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το 2027, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου αναβάθμισης, το οποίο θα δημιουργήσει ένα νέο κεντρικό πεζόδρομο και θα επεκτείνει τις αίθουσες εκθέσεων.

Παναγία των Παρισίων, Παρίσι

Το 2019, ο κόσμος παρακολούθησε με τρόμο την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων και οι δωρεές εισέρευσαν γρήγορα για την αποκατάσταση της εκκλησίας που αποτελεί σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε αρχικά μια πιο μοντέρνα ανοικοδόμηση της φημισμένης εκκλησίας, αλλά οι παραδοσιακοί επικράτησαν και το 850 ετών αξιοθέατο θα αποκατασταθεί στην αρχική του εμφάνιση.

Η Παναγία των Παρισίων έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2024.

Η προβοσκίδα του Ελέφαντα (Elephant Trunk Rock) – Ταϊβάν

Αυτό το δημοφιλές φωτογραφικό αξιοθέατο της Ταϊβάν – που πράγματι έμοιαζε με κορμό ελέφαντα – δυστυχώς, κατέρρευσε στη θάλασσα στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η τοποθεσία στη βορειοανατολική ακτή του νησιού κινδύνευε εδώ και καιρό λόγω διάβρωσης και είχε αποκλειστεί από την πρόσβαση του κοινού από το 2010.

Ξενοδοχείο Park Hyatt – Τόκιο

Το Park Hyatt, που θεωρείται ευρέως το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο δυτικού τύπου στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας όταν άνοιξε το 1994, είχε μια λαμπερή ζωή.

Αλλά για τα 30ά γενέθλιά του, το ξενοδοχείο θα κλείσει τον Μάιο του 2024.

Το New York Bar στον τελευταίο όροφο, το οποίο οι κινηματογραφόφιλοι θα αναγνωρίσουν από την ταινία «Χαμένοι στη μετάφραση», θα κλείσει νωρίτερα, ξεκινώντας την ανακαίνισή του τον Ιανουάριο. Η επαναλειτουργία του θα πραγματοποιηθεί το 2025.

Αμπελώνας Λεονάρντο Ντα Βίντσι – Μιλάνο

Υπήρξε τουριστικός προορισμός για μισό αιώνα, αλλά ένας δισεκατομμυριούχος αγοραστής πήρε τα απομεινάρια του ιταλικού αμπελώνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην ιδιωτική του ιδιοκτησία.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος του πολυτελούς ομίλου LVMH, αγόρασε το ακίνητο στο Μιλάνο τον Δεκέμβριο του 2022 και δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με το πότε – ή αν – οι ταξιδιώτες θα μπορέσουν ποτέ να το επισκεφθούν ξανά.

Κάστρο Smithsonian – Ουάσιγκτον

Το πρώτο κτίριο που έφερε το όνομα «Smithsonian» κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να ανακαινιστεί.

Το κεντρικό κτίριο του μουσειακού συγκροτήματος, που συχνά αποκαλείται «Κάστρο Smithsonian», έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2023 και θα παραμείνει κλειστό για περίπου πέντε χρόνια, για να ολοκληρωθούν οι επισκευές και οι αναβαθμίσεις της δομής, η οποία άνοιξε το 1855.

Εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιούνται ψηφιακές ξεναγήσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Star Wars: Galactic Cruiser, Disney World

Παρά τα εντυπωσιακά αποκαλυπτήρια και τη σύνδεση με ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια πνευματικής ιδιοκτησίας στον κόσμο, το Galactic Cruiser, με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων, στο Walt Disney World έκλεισε το 2023.

Η καθηλωτική εμπειρία ήταν ένα ξενοδοχείο πλήρους εξυπηρέτησης, αλλά προσέφερε επίσης εκπαίδευση με φωτόσπαθα, συναντήσεις με ανδροειδή και χαρακτήρες από τις ταινίες και ποτά στην καντίνα Oga’s Cantina.

Η Disney χαρακτήρισε την κίνηση να κλείσει το Galactic Cruiser «επιχειρηματική απόφαση».

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024