Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Σε κατ' οίκον περιορισμό για διαφθορά ο Σαλί Μπερίσα

Αλβανία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό για διαφθορά ο Σαλί Μπερίσα

Ο τέως πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας κατηγορεί τον Έντι Ράμα για προσπάθεια φίμωσής του

Ο Σαλί Μπερίσα καταδικάστηκε στην Αλβανία για την υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται και του επιβλήθηκε η ποινή του κατ’ οίκον περιορισμού, ενώ θα βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση. Έχει, ωστόσο, το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για να βοηθήσει τον γαμπρό του

Ο τέως πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας, στα 79 του πλέον, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως και το 2009 για να βοηθήσει τον γαμπρό του σε υπόθεση ιδιωτικοποίησης κρατικής γης.

Σήμερα ο Σαλί Μπερίσα ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο ίδιος αρνείται την παραπάνω κατηγορία, ενώ ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε την επιβολή του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Πυρά κατά Ράμα

Ο Μπερίσα αναμένεται να εφεσιβάλει κατά της απόφασης του δικαστηρίου, ενώ παράλληλα κατηγορεί τον νυν πρωθυπουργό της χώρας Εντι Ράμα για προσπάθεια φίμωσή του και για επίθεση με πολιτικά αίτια.

Θυμίζουμε ότι, όταν νωρίτερα τον Δεκέμβριο ήρθη η ασυλία του Σαλί Μπερίσα, στο αλβανικό κοινοβούλιο επικράτησε χάος, με τους βουλευτές που υποστηρίζουν τον ίδιο ν’ ανάβουν καπνογόνα μες στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης ανάβουν καπνογόνα εντός του κοινοβουλίου

Το 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν την είσοδο στον Μπερίσα και στην οικογένειά του, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τον κατηγορεί ότι είχε εμπλακεί ενώ ήταν πρωθυπουργός σε πράξεις «διαφθοράς με χρήση της εξουσίας του προς όφελός του και με σκοπό τον πλουτισμό» συγγενών και πολιτικών του συμμάχων.

Ο Μπερίσα αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο ίδιος έχει ήδη καλέσει τον κόσμο σε συγκεντρώσεις «ανυπακοής ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς των σοσιαλιστών» μέχρι να πέσει η κυβέρνηση Ράμα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024