Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού - Τι ισχυρίστηκε

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού – Τι ισχυρίστηκε

«Δεν θυμάμαι τι έγινε, δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω» ισχυρίστηκε αλλά δεν έπεισε - Στη φυλακή ο 44χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα - Έλαβε εξιτήριο ο κουμπάρος του άτυχου αστυνομικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 44χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του επίσης 32 ετών κουμπάρου του, ύστερα από καβγά, τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12), σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε, δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω»

Την αδυναμία του να θυμηθεί τι έγινε τη μοιραία βραδιά στη μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, όπου με μαχαίρι παλάμης αφαίρεσε τη ζωή του 32χρονου αστυνομικού και τραυμάτισε τον συνομήλικο κουμπάρο του, επανέλαβε ο 44χρονος κατηγορούμενος Νορβηγός ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία οδηγήθηκε σήμερα.

«Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη, έχω κακοποιηθεί» είπε ενώπιον της ανακρίτριας

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και ότι δέχτηκα κάποια χτυπήματα», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος σχετικά με τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της φονικής επίθεσης και πρόσθεσε πως «δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξω αυτό που έγινε».

Γιατί κουβαλούσε πάνω του μαχαίρι;

Όσον αφορά στο μαχαίρι τύπου «push dagger» που χρησιμοποίησε, υποστήριξε πως «το είχα επειδή το προηγούμενο διάστημα είχα δεχτεί επίθεση. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη και έχω κακοποιηθεί. Μου έχουν επιτεθεί για την εμφάνισή μου επειδή είμαι διαφορετικός».

Τον 44χρονο βαρύνουν οι κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και σε απόπειρα, καθώς και αυτές της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Εξιτήριο έλαβε ο κουμπάρος του αστυνομικού που τραυματίστηκε πρώτος από τον Νορβηγό και που έσπευσε να τον προστατεύσει, χάνοντας τη ζωή του

Σημειώνεται ότι σήμερα (30/12) συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο αστυνομικό, ενώ την ίδια μέρα ο συνομήλικος κουμπάρος του έλαβωε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τραυματισμένος στο πόδι από την μαχαιριά που δέχθηκε από τον 44χρονο Νορβηγό.

Οδύνη στο τελευταίο «αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό

Θρήνος στο «ύστατο χαίρε» στον 32χρονο αστυνομικό. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας (12:00 μ.μ.) του αδικοχαμένου 32χρονου.

Σπαραγμός στην κηδεία, οδύρεται η μητέρα του 32χρονου

Τραγική φιγούρα η μητέρα του αστυνομικού, η οποία κρατάει τη φωτογραφία του γιου της στα χέρια και φωνάζει «γιατί παλικάρι μου, γιατί». Ανάμεσα στον κόσμο που έφτασε, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αλλά και πάρα πολλοί συνάδελφοι αστυνομικοί του αδικοχαμένου.


Με τιμές το «ύστατο χαίρε» – Αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν τη σορό στην εκκλησία

Δεκατρία δίκυκλα της Άμεσης Δράσης και πέντε περιπολικά συνόδευσαν την σορό του από το νεκροτομείο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ταγαράδων.

Η σορός του άτυχου αστυνομικού έφτασε περίπου στις 10: 00 π.μ. στον Ιερό Ναό, έξω από τον οποίο βρίσκεται Άγημα της Αστυνομίας αλλά και η μπάντα του Σώματος, προκειμένου να αποδώσουν τιμές.


Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024