Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το... limit up του Κώστα Αντετοκούνμπο (vids)

Το… limit up του Κώστα Αντετοκούνμπο (vids)

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο και οι τελευταίες εμφανίσεις του τον κατατάσσουν στο νούμερο 2 των επιλογών του Αταμάν στο «5», με τον Τούρκο να υποκλίνεται στον τρόπο που αγωνίζεται σε άμυνα και επίθεση

Ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε ολικό «λίφτινγκ», με στόχο να επανέλθει στην κανονικότητα και να επιστρέψει στους τίτλους και στα Final Four της Euroleague. Οι πράσινοι έδωσαν τα «κλειδιά» στον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος άλλαξε όλη την ομάδα με στόχο την άμεση επάνοδο.

Το τριφύλλι δημιούργησε ένα εξαιρετικό ρόστερ, ενώ μια από τις πρώτες κινήσεις που έγιναν από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ήταν η απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σέντερ ήρθε για να τονώσει το ελληνικό στοιχείο, αλλά και σαν μια έξτρα λύση στο «5». Ουσιαστικά, η αφετηρία στη θέση των σέντερ τον βρήκε στο νούμερο 3, πίσω από τον Ματίας Λεσόρ και τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τα καλά μέσα σε λίγους μήνες.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο κερδίζει την εμπιστοσύνη του Εργκίν Αταμάν

Ο ρόλος του Κώστα ήταν συμπληρωματικός, όμως η μέτρια εικόνα του Πολωνού σέντερ, η κατάσταση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο «4», που έλειψε αρκετό διάστημα και ο μικροτραυματισμός του Λεσόρ, έφεραν στο προσκήνιο τον Έλληνα σέντερ, που όχι μόνο «άρπαξε» την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Εργκίν Αταμάν, αλλά ουσιαστικά εδώ και λίγο καιρό πρέπει να θεωρείται ο δεύτερος ψηλός της ομάδας πίσω από τον Γάλλο.

Η αγωνιστική άνοδος και ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε αρκετά «DNP» από τον Αταμάν, όμως ο Τούρκος είχε ξεκαθαρίσει ότι τον υπολογίζει κανονικότατα. Στην Basket League έπαιρνε αρκετό χρόνο, ενώ στην Euroleague λίγα λεπτά λόγω της χρησιμοποίησης των Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι.

Από την 14η αγωνιστική και μετά όμως είναι πολύ σημαντικός και λόγω της απόδοσης του, αλλά και της διάθεσης που δείχνει στο παρκέ έχει ξεπεράσει στη σειρά τον Μπαλτσερόφσκι και παίρνει χρόνο συμμετοχής περισσότερο από τον Πολωνό. Είναι το νούμερο 2 στην… ιεραρχία των σέντερ πίσω από τον «ακούνητο» Λεσόρ, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν αποτυπώνεται στη στατιστική, κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ.

Είναι κομβικός στην άμυνα, φέρνοντας ασφάλεια κοντά στο καλάθι, είναι ικανότατος ριμπάουντερ, ενώ στην επίθεση λειτουργεί πολύ καλά σε καταστάσεις πικ εντ ρολ με τον Κώστα Σλούκα και όχι μόνο. Κόντρα στους Σέρβους το βράδυ της Πέμπτης έκανε πιθανότατα την πιο μεστή του εμφάνιση και σίγουρα την πιο γεμάτη, μαζί με το ματς κόντρα στη Μακάμπι την 4η αγωνιστική.

Συνολικά είχε σε 9.30 λεπτά συμμετοχής 8 πόντους με 4/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 12 στο σύστημα αξιολόγησης και έφερε πολύ ενέργεια από τον πάγκο στα λεπτά που ο Λεσόρ πήρε ανάσες. Και όπως είναι λογικό ο Αταμάν «τρίβει» τα χέρια του, αφού μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα πολύ καλά με εκείνον ως δεύτερο σέντερ, κάτι που φαίνεται και από το 4/4, με τον Αντετοκούνμπο να έχει βάλει και εκείνος το «λιθαράκι» του.

Τα κολακευτικά λόγια του Αταμάν

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει αντιληφθεί πλήρως τον ρόλο του στο παρκέ και μέσα στην ομάδα και για αυτό τον λόγο έχει κερδίσει τον Τούρκο προπονητή, ο οποίος μετά την εμφάνιση του και τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα μίλησε με πολύ καλά λόγια εκείνον.

«Ο Αντετοκούνμπο έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες, όχι μόνο σήμερα. Έκανε πολύ καλή δουλειά και κόντρα στη Βιλερμπάν και απέναντι στην Μονακό, όσο αγωνίστηκε. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πολλές φορές ξεκινάει στο βασικό σχήμα», δήλωσε ο Τούρκος τεχνικός των πρασίνων.

«Έχει αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Καταλαβαίνει το ρόλο του, βελτιώνεται, δείχνει τις αμυντικές του ικανότητες και την έφεσή του στα ριμπάουντ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, όταν μοιράζεται τα λεπτά με τον Λεσόρ», είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024