Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρουσία Δημήτρη Παπαστεργίου και Κώστα Σκρέκα η ορκωμοσία του δημάρχου Τρικκαίων

Παρουσία Δημήτρη Παπαστεργίου και Κώστα Σκρέκα η ορκωμοσία του δημάρχου Τρικκαίων

Αίτημα του Δημάρχου προς τους δημότες να συμμετέχουν και αγαπήσουν περισσότερο τα Τρίκαλα και τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» ορκίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων. Η ορκωμοσία στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» αφορά στη δημοτική περίοδο 2024-2028.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχήθηκε για τη νέα δημοτική περίοδο.

Σακκάς: Δέσμευση – διαβεβαίωση – όραμα

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στη σύντομη ομιλία του στάθηκε σε τρία σημαντικά σημεία: 1. Δέσμευση «δική μου και ολόκληρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου να σταθούμε στο πλευρό σας, να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας, να πάμε ένα βήμα παραπάνω την πόλη και τα χωριά μας, να πάμε ακόμη πιο ψηλά τον Δήμο μας».

Η προσπάθειά μας οφείλουμε να είναι συλλογική πέρα από ιδεολογικές αφετηρίες που πιθανόν να μας χαρακτηρίζουν και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν.

Τα προβλήματα των συνδημοτών μας όμως δεν έχουν χρώματα ούτε και αρώματα. Να χτίζουμε πρέπει και να διορθώνουμε. Να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε. Να υπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες του και όχι το ατομικό μας συμφέρον».

Ο κ. Σακκάς υπενθύμισε, ακόμη, τα όσα δεινά έπληξαν περιοχές και χωριά του Δήμου τον περασμένο Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι «οι προκλήσεις είναι πολλές, δε θα επιλυθούν άμεσα ούτε και σε λίγο καιρό», αλλά «πρώτο μέλημά μου, δικό μου αλλά και τη δημοτικής αρχής, θα είναι να ξεπεραστούν και να επανέλθει η κανονικότητα», με «γνώση, εμπειρία, δουλειά, εντιμότητα, πίστη και αγάπη για το τόπο μας, για την πόλη μας, για τα χωριά μας».

Το αίτημα Σακκά

Το μοναδικό του αίτημα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, προς τρικαλινούς και τις τρικαλινές, είναι «να αγαπήσετε λίγο ακόμη περισσότερο την πόλη μας και τα χωριά μας και να συμμετέχετε όπου και όσο μπορείτε.

Να μας κρίνετε, να μας επισημαίνετε τα προβλήματα που βλέπετε γύρω σας και να μας επικρίνετε αν δεν κάνουμε κάτι για αυτά. Αλλά πρώτα να μας τα επισημαίνετε».

Από τους δε δημοτικούς συμβούλους ζήτησε «κοινή προσπάθεια. Να δουλέψουμε μαζί από κοινού ακόμη περισσότερο, αθόρυβα και χωρίς υπεροψία, με υπομονή και κατανόηση προς τους συνδημότες μας».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι η νέα δημοτική αρχή παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον τέως Δήμαρχο που έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη, δηλώνοντας βέβαιος ότι η νέα δημοτική ομάδα – με τη βοήθεια όλων – θα ξεπεράσει αυτόν τον πήχυ. Κάνοντας αναφορά στην προσφορά των Δημάρχων τα τελευταία 25 χρόνια (οι κ. Σπαθής, Ταμήλος, Χρ. Λάππας και Δημ. Παπαστεργίου, τόνισε τη συνδρομή των βουλευτών κ.κ. Λιούτα και Παπακώδστα, του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και επεσήμανε ότι θα «θα δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε τα Τρίκαλα να πάνε πιο ψηλά γιατί μπορούν να πάνε πιο ψηλά»

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θανάσης Κοντογιώργης, δίνοντας συγχαρητήρια στους/στις εκλεγμένους/ες, υπενθύμισε φράση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνεργασία που θα έχει η κυβέρνηση με όλες τις δημοτικές αρχές, ενώ έδωσε και ευχές για πιο αισιόδοξο 2024.

Ο εκλεγμένος και ορκισθείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αφού ανέφερε ότι η παρουσία του στα Τρίκαλα είναι η πρώτη επίσημη, μετά την ορκωμοσία του (μία ημέρα πριν), έδωσε έμφαση στις συναινέσεις. Καθώς, όπως τόνισε το 60% που έλαβε ο συνδυασμός του, σημαίνει «πρωτόγνωρες συναινέσεις. Ο λαός είναι μπροστά από οτιδήποτε άλλο έχει ο καθένας στο μυαλό του» . Αναφέρθηκε στη «συνεργασία με όλους», στην εξαιρετική συνεργασία με την κυβέρνηση και με όλα τα κόμματα. Και έκλεισε λέγοντας πως «θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τη Θεσσαλία σεβόμενος όλες τις προσπάθειες των προηγούμενων»

Ο Υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων – μέχρι 25 Ιουνίου 2023 – και νυν Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στην ομιλία του – απολογισμό κινήθηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος, η υπουργοποίησή του: «Δε λέει κανείς όχι στον πρωθυπουργό για αυτό το υπουργείο». Ο δεύτερος, ένας εν τάχει απολογισμός έργων από το 2014: έργο νέας λαϊκής αγοράς («η ομορφότερη στην Ελλάδα, πρόβλημα που λύθηκε μετά από 50 χρόνια»), έργα υποδομών (δίκτυο ύδρευσης και μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων που αμφότερα λύνουν ζητήματα «για τα επόμενα 40 χρόνια»), ολοκλήρωση βιολογικού καθαρισμού, αναπλάσεις εντός πόλης (οδός 25ης Μαρτίου, οδός Γαριβάλδη, έργα σε χωριά, όχθες Ληθαίου κ.α.).

Ως σημαντικότερο έργο ήταν η εξωστρέφεια: «Από εκεί που κάποτε κανείς δεν έμπαινε στην πόλη, όλοι θέλουν να μοιάσουν στα Τρίκαλα, στον Δήμο Τρικκαίων». Ο τρίτος, ότι εξέφρασε απόλυτη σιγουριά πως «θα πάνε ακόμη καλύτερα», ο Νίκος Σακκάς «είναι κάτι παραπάνω από ικανός, θα τα καταφέρει περίφημα», τόνισε με έμφαση. Τέλος, εκτός από τις ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες του στον Δήμο και τον συνδυασμό, τους θεσμικούς, την αντιπολίτευση και την οικογένειά του, απηύθυνε «ειδικές ευχαριστίες σε όλη την κοινωνία των Τρικάλων που ξέρει να κρίνει, να κατακρίνει, αλλά και να είναι δίπλα στα δύσκολα».

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024