Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση διευρυμένης προσβασιμότητας στο Δήμο Αχαρνών

Επιχείρηση διευρυμένης προσβασιμότητας στο Δήμο Αχαρνών

Πιο φιλική και προσβάσιμη πόλη θέλει η δημοτική Αρχή Αχαρνών και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια πόλη πλήρως προσβάσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ενεργεί για να αποκτήσει ο Δήμος Αχαρνών και η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου, προσεγγίζει τον στόχο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αχαρνών ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Αχαρνών χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 124.000,00 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από τον Άξονα προτεραιότητας 2 «αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Οι στόχοι του έργου

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Στο πλαίσιο της παρούσας υπηρεσίας, αρχικά, δημιουργήθηκαν συνήθεις διαδρομές πεζή μετακίνησης οι οποίες συνδέουν κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις. Κατά μήκος αυτών έγιναν καταγραφές για την αξιολόγηση των υποδομών για πεζούς και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Στη συνέχεια έγιναν προτάσεις για την βελτίωση και την ενίσχυση των υποδομών.

Οι παρεμβάσεις είναι είτε σημειακές είτε γραμμικές και σε επίπεδο ρυμοτομικής γραμμής. Ταυτόχρονα, προτείνονται παρεμβάσεις σε εισόδους/εξόδους δημόσιων κτιρίων. Η υλοποίηση των ανωτέρω ορίζεται σε χρονοδιάγραμμα δύο ετών, με δυνατότητα αναθεώρησης προτάσεων.

Τέλος, η υπηρεσία έκλεισε με επιτυχία καθώς εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου με αριθμό απόφασης 127/2023 ( ΑΔΑ : 9538ΩΨ8-ΠΝΞ )

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024