Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκε το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας

Εγκαινιάστηκε το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας

Χρ. Τσιρογιάννης: «Φεύγουμε από τη θέση της Δημαρχίας με ψηλά το κεφάλι και με ένα έργο που συμβολίζει την αγάπη μας αλλά και τη δουλειά που κάναμε για την Άρτα».

Την αίγλη που είχε πολλά χρόνια πριν, απέκτησε και πάλι το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας, ανακαινισμένο εσωτερικά και εξωτερικά, έτοιμο να ενταχθεί ξανά στον πολιτιστικό ιστό της πόλης.

Έτσι, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ο απελθών Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, εγκαινίασε επίσημα την παράδοση του Ιστορικού Δημαρχείου, το οποίο και αποδίδεται στην καθημερινότητα των Αρτινών, ως ένα διαρκές σημείο ιστορικής συνέχειας της πολιτικής ζωής του τόπου της Άρτας.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, επέλεξε αυτό να είναι το τελευταίο έργο και η τελευταία δημόσια εμφάνισή του με την ιδιότητα του Δημάρχου Αρταίων, τιμώντας τους προκατόχους του αλλά και τους Αρτινούς που για 9 ολόκληρα χρόνια του έκαναν την τιμή να τον χρίζουν Δήμαρχό τους.

Το Ιστορικό Δημαρχείο είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο, εσωτερικά και εξωτερικά, και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.5 εκ. €. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η διαμόρφωση της πίσω αυλής που τελεί υπό διαμόρφωση και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ.

Στόχος για το κτίριο του Ιστορικού Δημαρχείου, είναι να λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις, βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα, αλλά και ως χώρος εθιμοτυπίας του Δήμου Αρταίων (για επίσημες επισκέψεις, τέλεση πολιτικών γάμων, αναβίωση τοπικών εθίμων κλπ, όπως προτείνει στη νέα Δημοτική Αρχή ο Χρήστος Τσιρογιάννης).

«Εύχομαι, να φιλοξενήσει μεγάλες κοινωνικές και προσωπικές στιγμές των Αρτινών»

Κατά τα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά συγκινημένος που αξιωθήκαμε να παραδώσουμε αυτό το έργο στην αρτινή κοινωνία. Σώσαμε το Ιστορικό Δημαρχείο από τη λήθη και παραδίδουμε ένα κόσμημα αντάξιο της μεγάλης ιστορίας μας. Η συγκίνησή μου συνοδεύεται από χαρά, γιατί αυτά τα εγκαίνια κωδικοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε ως Παράταξη τα τελευταία 9 χρόνια. Εύχομαι, να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλες κοινωνικές και προσωπικές στιγμές των Αρτινών».

Τον αγιασμό τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και ο πάτερ Βασίλειος Φλούδας, ενώ τα εγκαίνια τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην Υφυπουργός Θόδωρος Κολιοπάνος, η πρώην Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενία Φωτονιάτα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λιόντος, Σωτήρης Χρήστούλης, Δημήτρης Σφήκας και Χριστίνα Σπάκα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024