Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέντη: Ίχνη πυρίτιδας και νέες ταυτοποιήσεις για τα επεισόδια - Δικογραφία για δεκάδες άτομα

Ρέντη: Ίχνη πυρίτιδας και νέες ταυτοποιήσεις για τα επεισόδια – Δικογραφία για δεκάδες άτομα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Ρέντη κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός που τελικά έχασε τη ζωή του 20 ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και η δικογραφία που σχηματίζεται θα συνδέει πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να στοιχειοθετείτε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Νέες ταυτοποιήσεις

Αυτό σημαίνει ότι Αστυνομία έχει στοιχεία που συνδέει άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί στα επεισόδια στο Ρέντη και με άλλα περιστατικά οπαδικής βίας κατά το παρελθόν και συγκρούσεις οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 20 άτομα για συμμετοχή στα επεισόδια στο Ρέντη με θύμα τον 31χρονο αστυνομικό.

Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα φέρεται να είναι και οι λεγόμενοι καθοδηγητές.

Τουλάχιστον 4 άτομα ταυτοποιήθηκαν από την πυρίτιδα που εντοπίστηκε στα χέρια τους.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίχνη πυριτίδας έχουν εντοπιστεί σε περισσότερα από 10 άτομα που είχαν προσαχθεί εκείνο το βράδυ από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη. Ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα ικανά στοιχεία για όλα αυτά τα άτομα ότι εκτόξευσαν φωτοβολίδα.

Αργούν οι νέες συλλήψεις

Όπως έχει αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA η δικογραφία θα αφορά ίσως και περισσότερα από 50 άτομα.

Η δικογραφία δεν αναμένεται να κλείσει πριν τα μέσα Ιανουαρίου οπότε και θα παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εκδώσουν και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Καθημερινά στο κτίριο της ΓΑΔΑ δίνουν παρόν αρκετά πρόσωπα που σχετίζονται ή έχουν γνώση των επεισοδίων κι οι οποίοι προχωρούν σε «άτυπες» συζητήσεις με τους αστυνομικούς ή δίνουν καταθέσεις.

Με πλήρη μυστικότητα

Το κύριο ενδιαφέρον της αστυνομίας έχει στραφεί στην διασταύρωση και στην επαλήθευση των σχετικών αναφορών στα ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ αλλά κι από  τα δεδομένα από τις άρσεις απορρήτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν αναμένεται στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν ενδιάμεσες συλλήψεις. Μάλιστα οι όποιες κινήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛΑΣ γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και είναι σε διαρκή συνεργασία με την Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να υπάρχει μία ολική διαλεύκανση όσων συνέβησαν στου Ρέντη.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024