Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύβια: Ο 71χρονος «ήθελε να μας σκοτώσει» λέει η μητέρα του ανήλικου πατροκτόνου

Καλύβια: Ο 71χρονος «ήθελε να μας σκοτώσει» λέει η μητέρα του ανήλικου πατροκτόνου

Για εφιάλτη στα χέρια του 71χρονου που «έπρεπε να τελειώσει» μιλούν μάνα και γιος - Μόνιμη η σωματική και λεκτική κακοποίηση - Ξύλο, κακοποίηση, βιασμοί

Βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του γιου του και τώρα πια, σταδιακά, αποκαλύπτεται η κακοποιητική του δράση. Ο λόγος για τον 71χρονο που δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από τον 16χρονο γιο του στα Καλύβια, τον οποίο -σύζυγος, γιος και μία νεαρή κοπέλα- κατηγορούν για βάναυση και κακοποιητική μεταχείριση.

Ξύλο, κακοποίηση και βιασμοί

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του θύματος και μητέρα του ανήλικου δράστη αποκαλύπτει τον «εφιάλτη» που ζούσε στα χέρια του, ο οποίος μάλιστα εξαπέλυε συχνά απειλές για τη ζωή της.

Η ανατριχιαστική μαρτυρία της μητέρας του 16χρονου

«Μία φορά που τσακωθήκαμε, με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο. Μου έλεγε “θα σε θάψω σε χαντάκι”. Μου είχε σκίσει τα ρούχα και με έβλεπαν τα παιδιά να τρέχω στο σπίτι γυμνή και του φώναζαν να με αφήσει. Το είχα καταγγείλει τότε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκείνος μου έλεγε: “Πήγες και με έδωσες;”. Ήθελε όλοι να κάνουν το δικό του, να μην του φέρνουν ποτέ αντιρρήσεις και να κάθονται κλειδωμένοι στο σπίτι», είπε η γυναίκα.

Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι την βίασε όταν ήταν 11 ετών

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει συνολικά έξι άνθρωποι μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένης και μίας γυναίκας που αποκάλυψε ότι σε ηλικία 11 ετών είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του 16χρονου. Η πράξη δεν είχε καταγγελθεί τότε, ενώ ο 71χρονος είχε ποινικό μητρώο ακόμη και για σωματικές βλάβες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Συγκλονίζει ο 16χρονος κατά την απολογία του – Υφίστατο μόνιμη σωματική και λεκτική κακοποίηση

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τα όσα φρικτά ζούσε στα χέρια του πατέρα του ο 16χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τη δολοφονία του πατέρα του. «Μας βασάνιζε, μας κακοποιούσε χρόνια», ήταν τα πρώτα του λόγια.

«Το προηγούμενο βράδυ το είχα σκάσει από το σπίτι, ήξερα ότι όταν γυρίσει θα με κάνει να υποφέρω» – Συγκλονίζει η κατάθεση του 16χρονου

«Ήθελα να φύγω από το σπίτι αλλά δεν μπορούσε η μητέρα μου να μας έχει όλους μαζί. Δεν ξέρω πόσες φορές τον μαχαίρωσα. Μου είπε νομίζω “γιατί με σκοτώνεις;”. Κατέβαινε τις σκάλες και συνέχιζα να τον μαχαιρώνω. Το προηγούμενο βράδυ το είχα σκάσει από το σπίτι κι αυτό για εκείνον ήταν μεγάλο παράπτωμα. Ήξερα ότι όταν θα γυρίσει θα με κάνει να υποφέρω, όπως συνήθιζε να κάνει. Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», είπε ο 16χρονος.

Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του, λέγοντας ότι υφίσταντο μόνιμα σωματική και λεκτική κακοποίηση.

Ο 71χρονος που μαχαιρώθηκε από τον 16χρονο γιο του στο σπίτι τους στα Καλύβια, τον περίμενε πίσω από την πόρτα κρατώντας δύο μαχαίρια

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο ανήλικος δράστης, ο πατέρας του τηλεφώνησε το βράδυ της Παρασκευής, το βράδυ του φόνου. Ήταν μαζί με τη μητέρα του και τον αδερφό του. Για άλλη μία φορά τους έβρισε και τους μίλησε υποτιμητικά.

«Αυτό που έκανα είναι κακό, αλλά απελευθερώθηκα, δεν φοβάμαι πια εγώ και η οικογένειά μου»

«Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Όμως αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου», είπε στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα και πρόσθεσε: «Αφού κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ μετά από όλα όσα είχα τραβήξει είμαι χαρούμενος».

Ο 16χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και ορίστηκε επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024