Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία μέσω Silverstone η Aston Martin Valhalla

Στην τελική ευθεία μέσω Silverstone η Aston Martin Valhalla

Το υβριδικό supercar της Aston Martin δίνει μια ακόμα ευκαιρία παρατήρησης της θεαματικής υπόστασής καθώς συνεχίζει την εξέλιξή της στην πίστα του Silverstone

Hβρετανική φίρμα αρχικά πρωτοπαρουσίασε την Valhalla το 2019 ως πρωτότυπο με την ονομασία AM-RB 003. Έκτοτε δεν παραλείπει, ανά διαστήματα να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες και εικόνες από την εξέλιξη του υβριδικού της supercar. Ακριβώς σε αυτή την κατηγορία ανήκει η νεότερη σειρά εικόνων της Valhalla από την πίστα του Silverstone όπου διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξής της εν όψει της έναρξης παραγωγής της η οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει το 2024 και θα περιοριστεί σε μόλις 999 αντίτυπα.

To «καλό» νέο είναι ότι θα κοστίζει σαφώς λιγότερα από τα 2,9 εκ. ευρώ της εξωπραγματικής Valkyrie. Να σημειώσουμε, σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική αντεπίθεση της Aston Martin, εκτός από την υβριδική Valhalla, η βρετανική φίρμα προετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα για το 2025.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Aston Martin, η Valhalla η οποία πρακτικά αποτελεί το πρώτο βήμα της Aston Martin προς την ηλεκτροκίνηση, εφοδιάζεται με τον συνδυασμό ενός V8 4,0 λίτρων και μιας τριπλέτας ηλεκτρικών μοτέρ, δύο τοποθετημένα στον μπροστινό άξονα και ένα ενσωματωμένο στο σύστημα μετάδοσης.

Ως αποτέλεσμα, η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 1.012 ίππους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο μπροστινά ηλεκτρικά μοτέρ αναλαμβάνουν και τον ρόλο του συστήματος διαχείρισης ροπής και είναι υπεύθυνα και για την οπισθοπορεία καθώς για λόγους διατήρησης του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, δεν υπάρχει αντίστοιχη σχέση στο κιβώτιο.

Αυτονόητα με δεδομένη την πληθώρα κινητήρων η τετρακίνηση θα είναι εξίσου δεδομένη ενώ όπως επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες εικόνες της θα διαθέτει πλήθος ενεργών αεροδυναμικών στοιχείων μεταξύ των οποίων μια διόλου ευκαταφρόνητη σε μέγεθος ρυθμιζόμενη πτέρυγα η οποία συμβάλλει μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της σχεδίασης, στην παραγωγή κάθετης δύναμης έως και 600 κιλών με ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Για την ακρίβεια όπως έχει ανακοινώσει η Aston Martin, η αεροδυναμική της Valhalla έχει εξελιχθεί εκατοντάδες ώρες στην αεροσήραγγα με την συμβολή αεροδυναμιστών της F1.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024