Άρης – Σλασκ Βρότσλαβ 93-71: Παραμένουν στο «κόλπο» για τα πλέι-οφ οι «κίτρινοι»
Πραγματοποιώντας μια κυριαρχική εμφάνιση, ο Άρης διέλυσε την Σλασκ Βρότσλαβ στη Θεσσαλονίκη με σκορ 93-71 και έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι-οφ του EuroCup.
Ο Άρης συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, επικρατώντας με σκορ 93-71 της Σλασκ Βρότσλαβ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου του EuroCup.
Oι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ήταν καταιγιστικοί, κάνοντας ό,τι ήθελαν στο επιθετικό κομμάτι, αφού σημείωσαν 17 τρίποντα σε 33 προσπάθειες. Έτσι η ελληνική ομάδα ανέβηκε στο 6-7 και κρατά την 5η θέση, στην προσπάθεια που κάνει για να είναι στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος με 18 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς και Ρομπέρτο Γκάλινατ με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, ο Χασάνι Γκράβετ σταμάτησε στους 25 πόντους με τον Τζαμόντα Μπράιαντ να έχει 16 και τον Ντούσαν Μίλετιτς 15 πόντους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να μπαίνουν πολύ δυνατά καταφέρνοντας να χτίσουν διψήφιες διαφορές, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 22-11. Οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο η ελληνική ομάδα κρατούσε τη διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει το υπέρ της 49-33.
Οι παίκτες του Καστρίτη διαχειρίστηκαν πολύ καλά το δεύτερο ημίχρονο, αφού δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους Πολωνούς, που δεν μπορούσαν να βρουν τις απαραίτητες λύσεις για να φανούν ανταγωνιστικοί και να βάλουν πίεση. Έτσι ο Άρης ολοκλήρωσε μια πολύ σημαντική νίκη με το τελικό 93-71.
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.