Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τροχαίο στη Βέροια: Εξετάζεται ο βαθμός υπαιτιότητας 25χρονου που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση

Τροχαίο στη Βέροια: Εξετάζεται ο βαθμός υπαιτιότητας 25χρονου που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση

Το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο νεαρός, φέρεται ότι έκλεισε το δρόμο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι τη Τρίτης (26/12) στη Βέροια, όταν ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες με κατεύθυνση προς Σφηκιά, έπεσε σε γκρεμό βάθους 80 περίπου μέτρων, με συνέπεια να σκοτωθεί επιτόπου η 74χρονη συνοδηγός και να τραυματιστεί η οδηγός του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο δυστύχημα έγινε περίπου στις 12:50, στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Σφηκιάς.

ΤΟ Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή και επέβαινε 74χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 74χρονης και τον τραυματισμό της 50χρονης.

Το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2023 στην Ελλάδα, σημειώθηκαν 492 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, με 518 νεκρούς και 548 σοβαρά τραυμαυτίες

Για το εν λόγω δυστύχημα διερευνάται ο βαθμός υπαιτιότητας 25χρονου, που κινούνταν με το όχημά του στην αντίθετη κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο νεαρός, όπως αναφέρει το τοπικό verianet.gr, είναι υπό κράτηση, καθώς το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε με κατεύθυνση προς Βέροια, στο οποίο επέβαινε μαζί του και η σύζυγος του, φέρεται ότι έκλεισε το δρόμο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Το αυτοκίνητο που έπεσε στη χαράδρα/verianet.gr

Βαρύς ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο

Εν τω μεταξύ, η χώρας μας κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών από τροχαία.

Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες μετράμε πέντε νεκρούς και δύο ακρωτηριασμούς ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2023 στην Ελλάδα, σημειώθηκαν 492 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, με 518 νεκρούς και 548 σοβαρά τραυμαυτίες.

Συνολικά, τις ημέρες των εορτών, σημειώθηκαν 95 τροχαία ατυχήματα σε όλη την χώρα με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ενώ 119 άτομα τραυματίστηκαν.

Η υπερβολική ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ και ουσιών κατά τη διάρκεια της οδήγησης και οι παραβάσεις που αφορούν στην οδηγική συμπεριφορά συγκαταλέγονται στις βασικές αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Βιώνουμε κάθε μέρα σαν χώρα μια γενοκτονία στην άσφαλτο» εστιάζοντας στα παιδιά και λέγοντας πως πρέπει «να μάθουν από μικρά τις οδηγικές συμπεριφορές».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024