Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νιγηρία: Πάνω από 160 χωρικοί νεκροί σε επιθέσεις «ληστών»

Νιγηρία: Πάνω από 160 χωρικοί νεκροί σε επιθέσεις «ληστών»

Από τις συγκρούσεις που κράτησαν αρκετές ώρες σε χωριά της κεντρικής Νιγηρίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 160 άνθρωποι και άλλοι 300 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ομάδες ενόπλων, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί χθες Κυριακή, σε πολλά χωριά της Πολιτείας Πλατό, στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Afolabi Sotunde, επάνω, νιγηριανοί στρατιώτες σε περιπολία).

«Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο συνεχίζονταν σήμερα το πρωί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάντεϊ Κάσαχ, ο πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλίου του Μπόκος, μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο θρησκευτικών και εθνοτικών εντάσεων.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν σε «τουλάχιστον 20 χωριά» και οι επιθέσεις τους ήταν «καλά συντονισμένες»

«Εχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 113 νεκροί», πρόσθεσε. Ο απολογισμός που ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο στρατός έκανε λόγο για 16 θύματα.

Αλλοι 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Μπόκος, του Τζος και του Μπάρκιν Λάντι, είπε ο Μάντεϊ Κάσαχ.

Οι ένοπλοι, που οι ντόπιοι τους αποκαλούν «ληστές», επιτέθηκαν σε «τουλάχιστον 20 χωριά» και οι επιθέσεις αυτές ήταν «καλά συντονισμένες», όπως περιέγραψε.

Ξεκίνησαν από το Μπόκος και συνεχίστηκαν στο Μπάρκιν Λάντι, όπου έχουν βρεθεί τουλάχιστον 50 πτώματα, σύμφωνα με τον Νταντζούμα Ντακίλ, τον πρόεδρο της περιοχής αυτής.

«Βάρβαρη»

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Πλατό, ο Κάλεμπ Μουτφουάνγκ, χαρακτήρισε «βάρβαρη, βάναυση και αδικαιολόγητη» την επίθεση.

Ενας εκπρόσωπός του υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν προληπτικά μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις «εναντίον αθώων πολιτών».

Οι κάτοικοι της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας ζουν με τον φόβο των επιθέσεων από τζιχαντιστικές οργανώσεις και εγκληματικές ομάδες που λεηλατούν τα χωριά και σκοτώνουν ή παίρνουν ομήρους τους κατοίκους τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024