Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Εκρήξεις στην Νταχάμπ, στην Ερυθρά Θάλασσα

Αίγυπτος: Εκρήξεις στην Νταχάμπ, στην Ερυθρά Θάλασσα

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς σημειώθηκαν εκρήξεις πάνω από την αιγυπτιακή πόλη Νταχάμπ της Αιγύπτου.

Εκρήξεις σημειώθηκαν πάνω από την αιγυπτιακή πόλη Νταχάμπ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News TV.

«Ένα ιπτάμενο αντικείμενο καταρρίφθηκε σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τις ακτές της Νταχάμπ», μετέδωσε το Al Qahera, επικαλούμενο μαρτυρίες.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η αιγυπτιακή αεράμυνα κατέρριψε ένα άλλο ύποπτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στην Νταχάμπ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, Χούθι, στην Υεμένη έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Καταρρίφθηκε drone

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) καταρρίφθηκε κοντά στο αιγυπτιακό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, την Τρίτη, στο δεύτερο τέτοιο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Οι πηγές ασφαλείας δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την προέλευση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το Ισραήλ δήλωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χούτι της Υεμένης έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξουν το έδαφός του, αφού τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν εκρήξεις που συγκλόνισαν δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα, την Τάμπα και τη Νουβέιμπα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου συνταγματάρχης Gharib Abdel-Hafez δήλωσε τότε ότι τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύθηκαν από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα με στόχο το βορρά. Η Υεμένη βρίσκεται στο νότιο άκρο της θάλασσας και το Ισραήλ στο βόρειο.

Οι Χούτι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Αφού άκουσαν μια έκρηξη από τη θάλασσα κοντά στην Νταχάμπ, ένα αντικείμενο έπεσε στο νερό, χωρίς να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024