Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώην «ερυθρόλευκος» στα επεισόδια της «Χάλα Μοράτσα»

Πρώην «ερυθρόλευκος» στα επεισόδια της «Χάλα Μοράτσα»

Οπαδοί της Μπουντούτσνοστ επιχείρησαν επίθεση σε προπονητή και παίκτες της ομάδας τους μετά την ήττα στο ντέρμπι του Μαυροβουνίου

Στα Βαλκάνια οι θερμόαιμοι είναι παντού. Η ήττα… απαγορεύεται. Κακώς μεν αλλά αυτή είναι κακή νοοτροπία των ούλτρας σχεδόν όλων των ομάδων στα μέρη μας.

Μετά το τέλος του ντέρμπι της Ποντγκόριτσα στην «Χάλα Μοράτσα οπαδοί της Μπουντούτσνοστ επιτέθηκαν στον προπονητή Αντρέι Ζάκελι και στους μπασκετμπολίστες της ομάδας τους.

Αιτία η ήττα από την Στούντενσκ με 82-94.

Το portal «Vijesti» του Μαυροβουνίου αναφέρει ότι οι οπαδοί των «μπλε» προσπάθησαν να επιτεθούν τους παίκτες στο γήπεδο, αλλά η ασφάλεια και η αστυνομία απέτρεψαν τη σύρραξη.

Ένας οπαδός, ωστόσο, πήδηξε πάνω από τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια αρκετοί από αυτούς μπήκαν στα αποδυτήρια της Buducnost. Όλα τελείωσαν μετά από λίγα λεπτά, με τον Μπράντον Πολ (έπαιξε στον Ολυμπιακό το 2019-20) να βγαίνει έξω και να βάζει στη θέση του μετά από έντονη λογομαχία έναν από τους χούλιγκαν.

Η μεγαλύτερη ομάδα του Μαυροβουνίου είναι σε δύσκολη κατάσταση αφού έχει ήδη υποστεί πέντε ήττες σε 13 ματς της ABA League, συμπεριλαμβανομένων των αποτυχιών σε αγώνες με Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν. Το φθινόπωρο, η ομάδα της Ποντγκόριτσα άλλαξε προπονητή, ήρθε ο Andrej Žakelj αντί του Petr Mijović, αλλά τα προβλήματα παρέμειναν. Παράλληλα, η Μπουντούτσνοστ δυσκολεύεται και στο Eurocup, όπου έχει ρεκόρ 5-7.

Ο έμπειρος γκαρντ Μπράντον Πολ

Ο έμπειρος Αμερικανός γκαρντ Μπράντον Πολ (32 ετών), ο οποίος στην πρόσφατη ήττα από την Παρτιζάν στη Σταρκ Αρένα σκόραρε τέσσερα τρίποντα στην αρχή του αγώνα, είναι πλέον το σημείο αναφοράς στην Μπουντούτσνοστ αφού τα έβαλε στα ίσια με τους «Μπαρμπάριανς» («Οι Βάρβαροι» αυτή είναι η ονομασία των ούλτρας της πρωταθλήτριας Μαυροβουνίου).

Ο Πολ, γεννημένος το 1991, αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό και Εφές και έφτασε στην Μπουντούτσνοστ το φετινό καλοκαίρι από την Ουλμ. Έπαιξε και στην Κίνα, ενώ στο ΝΒΑ φόρεσε τη φανέλα του Σαν Αντόνιο.

Πάντως, η Αστυνομική Διοίκηση του Τίτογκραντ (η παλιά ονομασία της Ποντγκόριτσα) ανακοίνωσε ότι ο αγώνας, τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 400 θεατές, διεξήχθη χωρίς επεισόδια.

«Ωστόσο, μετά το τέλος του αγώνα, αρκετοί θεατές που βρίσκονταν στον τομέα «2» και οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως μέλη της ομάδας φιλάθλων «Βάρβαροι», απευθύνθηκαν στους παίκτες της ΚΚ «Μπουντούτσνοστ» με προσβλητικά και απειλητικά λόγια και τη στιγμή που οι παίκτες κινούνταν προς την έξοδο, αρκετά άτομα από την αναφερόμενη ομάδα φιλάθλων περπάτησαν προς το κάτω μέρος της κερκίδας, δηλαδή προς τον προστατευτικό φράκτη ακριβώς μπροστά από το γήπεδο, συνεχίζοντας με ύβρεις και απειλές προς τους παίκτες του αναφερόμενου συλλόγου.

«Αφού πλησίασαν τον προστατευτικό φράχτη, δύο άτομα πήδηξαν από πάνω του, αλλά στην πρόθεσή τους να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχίσουν να κινούνται προς τους παίκτες, τους εμπόδισαν αστυνομικοί και υπάλληλοι της υπηρεσίας ασφαλείας», ανέφερε η Αστυνομική Διοίκηση.

Αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα Μ.Κ., Σ.Ρ. και R.Ć. για την επίθεση.

Ο εισαγγελέας της Βασικής Εισαγγελίας του Κράτους στην Ποντγκόριτσα ενημερώθηκε για το γεγονός και διέταξε να του δοθεί το υλικό από τις κάμερες και αφού το εξετάσει, θα προβεί σε περαιτέρω μέτρα και ενέργειες κατά των συλληφθέντων και όλων των εμπλεκομένων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024