Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Politico: Ο Άγιος Βασίλης κρίνει τους ηγέτες του πλανήτη - Για ποιους έχει δώρα

Politico: Ο Άγιος Βασίλης κρίνει τους ηγέτες του πλανήτη – Για ποιους έχει δώρα

Τι δώρα θα μπορούσαν να λάβουν οι πολιτικοί που μονοπώλησαν το διεθνές ενδιαφέρον τη χρονιά που τελειώνει;

Όπως το έχει το έθιμο ανήμερα των Χριστουγέννων, τα παιδιά από όλον τον κόσμο ανοίγουν τα δώρα που τους έχει αφήσει ο Άγιος Βασίλης αφού τους έχει ξεχωρίσει με βάση αν έκαναν ή όχι σκανδαλιές.

Βέβαια, πέρα από τα παιδιά, δώρα λαμβάνουν και οι παγκόσμιοι ηγέτες, αυτοί που τουλάχιστον θεωρεί o Άγιος ότι ήταν καλοί κατά το προηγούμενο έτος. Το Politico γράφει για τους πολιτικούς που αναμένεται να πάρουν «δώρο» φέτος.

Η λίστα με τους ηγέτες

Ο πρώτος στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίους κατατάσσεται στους άτακτους για αυτό το έτος με τον Άγιο Βασίλη να λέει ότι «δεν μου αρέσουν οι πόλεμοι, δεν φαίνονται καλή ιδέα».

«Από την άλλη υπάρχει το ζήτημα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, πολύ άσχημο. Οπότε, όχι δώρα για τον Βλαντιμίρ αυτά τα Χριστούγεννα, όπως τα περσινά και τα προπέρσινα» συμπληρώνει.

Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον κατατάσσει στους «καλούς», και αναφέρει ότι φέτος δεν του ζήτησε ένα πουλόβερ, αλλά έναν καλό ύπνο!

Στην ίδια λίστα μπαίνει και ο Όλαφ Σολτς, με τον Άγιο Βασίλη να γράφει: «Ξέρω έναν χιονάνθρωπο με το όνομα Όλαφ , οπότε έχω μια συμπάθεια παραπάνω για αυτό το όνομα… ίσως αυτός είναι και ο λόγος που μπαίνει στην καλή λίστα οπότε ας του δώσουμε που θέλει… χρήματα για διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης».

Στην συνέχεια το… έλκηθρο περνά από την Ελλάδα, με τον Άγιο Βασίλη να τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει στην λίστα με τους «καλούς», καθώς δεν ζήτησε πολλά φέτος παρά μερικά παλιά μάρμαρα. «Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα του τα κλέψω όμως – είμαι Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας! — έτσι μπορώ μόνο να προσφέρω ηθική υποστήριξη»

Δεν έλαβε απόφαση για Μακρόν

«Ο Εμανουέλ ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να του αρέσουν τα κακά παιδιά. Βέβαια, το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν είχε αποτέλσμα. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε», σχολιάζει η χιουμοριστική στήλη του Politico.

Η στήριξη της προέδρου της Κομισιόν στο να επιτραπεί το κυνήγι των λύκων προβληματίζει τον Άγιο Βασίλη.

«Η Ούρσουλα ( φον ντερ Λάιεν) ζήτησε κάτι παράξενο, έναν ταριχευμένο λύκο του είδους Canis lupus γνωστό σαν GW950m (σαν τον λύκο που επιτέθηκε και σκότωσε το άλογό της). Νομίζω ότι είναι ακόμη ζωντανός, οπότε αυτό φαίνεται λίγο ανήθικο. Ας προσπεράσουμε αυτό το αίτημα», γράφει ο Άγιος Βασίλης του Politico.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024