Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προμηθέας – Παναθηναϊκός AKTOR 54-69: Πέρασε από την Πάτρα το «τριφύλλι»

Προμηθέας – Παναθηναϊκός AKTOR 54-69: Πέρασε από την Πάτρα το «τριφύλλι»

Έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές του Ναν και Ερνανγκόμεθ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λυγίσει τον Προμηθέα και να πάρει τη νίκη με σκορ 69-54.

Ο Παναθηναϊκός κοντραρίστηκε με τον Προμηθέα στην Πάτρα, όμως κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, επικρατώντας με σκορ 69-54 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Βasket League.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, κατάφεραν να μπουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά, διαχειρίστηκαν σωστά το φινάλε και έτσι μπόρεσαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κέντρικ Ναν που ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους, ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις σκοράροντας 13 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Κρις Κόφεϊ σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ ο Άντονι Κάουαν είχε 13 παίζοντας για 37′.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει πρωταγωνιστές τους δύο ψηλούς του, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο καταφέρνοντας να προηγηθεί με 8-2, με τον Προμηθέα να βρίσκει τις λύσεις και να μειώνει σε 8-6. Οι Πράσινοι πάντως κρατούσαν το προβάδισμα, μέχρι που οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου πέρασαν μπροστά με συνεχόμενα καλάθια του Κάουαν (14-13). Απάντηση ήταν άμεση από το «τριφύλλι», με τον Ναν να σκοράρει από την πλευρά του. Έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 18-15 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Αταμάν να βρίσκουν καλάθια στον αιφνιδιασμό και να φτάνουν στο +7 (24-17). Ο Προμηθέας όμως δεν το έβαλε κάτω και με όπλο την καλή του άμυνα μπόρεσε όχι απλά να πλησιάσει εκ νέου, αλλά και να περάσει μπροστά με έναν πόντο 31-30, χάρη σε δύο βολές του Κάουαν. Οι Πράσινοι απάντησαν και κατάφεραν να πάνε μπροστά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το +3 χάρη στο 34-31.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη και στην τρίτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τον τρόπο να αυξήσει τη διαφορά και να φτάσει στο +10 για πρώτη φορά (45-35), όμως ο Προμηθέας είχε τις λύσεις για να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να ξεφύγει περισσότερο, καταφέρνοντας να μειώσει. Ο Χουάντσο πήρε την… σκυτάλη από τον Ναν και με δικά του καλάθια έστειλε ξανά το «τριφύλλι» στο +10 με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (54-44).

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου περιελάμβανε κακό μπάσκετ, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες, αφού στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε επιτευχθεί μόλις ένας πόντος, κι αυτός από 1/2 βολές του Ερνανγκόμεθ. Ο Παναθηναϊκός όμως διαχειρίστηκε σωστά το υπόλοιπο του παιχνιδιού, δεν απειλήθηκε από τους Πατρινούς και έτσι μπόρεσε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με το τελικό 69-54.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-34, 44-54, 54-69

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024