Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με μαντινάδες και κρητική λύρα τα έψαλαν στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

Με μαντινάδες και κρητική λύρα τα έψαλαν στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

Τα παραδοσιακά κάλαντα αλλά και αυτοσχέδιες μαντινάδες άκουσε ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως είναι το έθιμο ακούν τα κάλαντα από συλλόγους και όχι μόνο. Ντυμένες με παραδοσιακες φορεσιές γυναίκες από το Καστελόριζο τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα στον Πρωθυπουργο, τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους κρητικής λύρας άκουσε τα κάλαντα ο Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ενώ σύλλογοι από το Ηράκλειο και την Αρκαδία είπαν τα κάλαντα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο πρωθυπουργός

Κάλαντα και μαντινάδες άκουσε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία τους παιδιά Κωνσταντίνο, Σοφία και Δάφνη άκουσαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου κάλαντα και μαντινάδες από το Καστελόριζο.

Την παράσταση «έκλεψαν» η ηλικιωμένη κυρία με την παραδοσιακή στολή και ο Πίνατ, ο πρωθυπουργικός σκύλος, ο οποίος ήταν… ντυμένος εορταστικά με ένα κόκκινο μαντήλι με το HO-HO-HO του Αη Βασίλη στο λαιμό!

MAJIMOY

Η εορταστική αμφίεση του Peanut

Τα άκουσε ο Κασσελάκης – Χριστουγεννιάτικα κάλαντα με ήχους κρητικής λύρας

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Σύλλογο «Δικταίοι Καστρινοί», μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι ήχοι της κρητικής λύρας και του λαούτου συνεχίστηκαν και μετά τα κάλαντα, με τα μέλη του συλλόγου να χορεύουν μαλεβιζιώτη και χανιώτικο συρτό συνοδευόμενο από μαντινάδα που προετοιμάστηκε για την περίσταση: «στην Κουμουνδούρου ήρθαμε απόψε να σας δούμε και τα δικά μας κάλαντα τώρα θα σας επούμε». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντάλλαξε δώρα με τους χορευτές και τους οργανοπαίκτες. Του έδωσαν ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα και εκείνος τους μοίρασε χειροποίητα γούρια φτιαγμένα από πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Ο κ. Κασσελάκης, που συνοδευόταν από τον Τάιλερ Μακμπέθ, ευχήθηκε «χρόνια πολλά», «ειρήνη σε όλον τον κόσμο και αλληλεγγύη ανάμεσα μας στην ελληνική κοινωνία» και «πάντα με χαμόγελο», δηλώνοντας πάρα πολύ υπερήφανος «που έχουμε τους Κρητικούς μας εδώ σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων».

Μετά την ολοκλήρωση της σύντομης εκδήλωσης και αφότου έκλεισαν οι τηλεοπτικές κάμερες, στήθηκε ένα μικρό αυτοσχέδιο «γλέντι» ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, με τον κ. Κασσελάκη και μεταξύ άλλων τους Γ. Βασιλειάδη, Ευ. Αποστολάκη, Μ. Καπνισάκη, Δ. Βουτυράκου, Λ. Κρέτσο, με κεράσματα τσικουδιάς και τους οργανοπαίκτες να παίζουν κρητικούς σκοπούς, επιφυλάσσοντας και μια αυτοσχέδια μαντινάδα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Χρόνια πολλά, καλές γιορτές, η Κρήτη σας φωνάζει να ‘τος ο πρωθυπουργός σιγά- σιγά χαράζει»

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Σύλλογο «Δικταίοι Καστρινοί», στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη άκουσε τα κάλαντα ο Νίκος Ανδρουλάκης

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υποδέχτηκε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη τον χορευτικό όμιλο «Αορείτες» από το Ηράκλειο Κρήτης, που έχουν κάνει πράξη τη συμπερίληψη ενώνοντας τις δεξιότητες στον χορό παιδιών και με αναπτυξιακές διαταραχές ή κινητικά προβλήματα.
Ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε ευχές με τους χορευτές του συλλόγου και επαίνεσε την πρωτοβουλία τους.

«Χαίρομαι πάρα πολύ, που σήμερα φιλοξενούμε εδώ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τους φίλους μας από την Κρήτη, που με πολλή ανθρωπιά πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν έναν χορευτικό όμιλο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Θα είμαστε στο πλευρό σας, διότι τα παιδιά μας είναι η προτεραιότητά μας και αγωνιζόμαστε να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος και να έχουν την καλύτερη δυνατή προοπτική. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Και χαίρομαι πάρα πολύ, που οι γενναίοι φίλοι μας από το Ηράκλειο είναι σήμερα κοντά μας για να γιορτάσουμε αυτές τις άγιες μέρες» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην τσακώνικη διάλεκτο άκουσε τα κάλαντα και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Κουτσούμπας άκουσε τα κάλαντα στην τσακώνικη διάλεκτο

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας είπε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην τσακώνικη διάλεκτο, καθώς και άλλα παραδοσιακά γιορτινά τραγούδια, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Αρκαδίας και της χώρας μας και αντάλλαξαν δώρα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και ευχόμενος και ο ίδιος στην τσακώνικη διάλεκτο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλημέρα σε όλους και όλες! Ευχαριστούντε πάσου! Καούρ εκοκιάκατε! Καλώς κοπιάσατε, ευχαριστούμε πολύ. Έκανα μια προσπάθεια στην τσακώνικη διάλεκτο κι εγώ, ελπίζω να τα κατάφερα.

Σήμερα είναι μια περίοδος, και τέτοιες μέρες που είναι, που ο λαός μας, όπως όλοι ξέρουμε, υποφέρει απ’ τη μεγάλη ακρίβεια, απ’ τη φτώχεια, απ’ τα χαμηλά εισοδήματα, απ’ τη μεγάλη φοροληστεία, τους άμεσους και έμμεσους φόρους, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, από την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας των παιδιών μας, από τη συμμετοχή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και πολέμους στην περιοχή.

Για όλα αυτά το ΚΚΕ είναι εδώ, παρόν, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουμε την πορεία, μια άλλη πορεία για μια άλλη διέξοδο, όλοι μαζί, ο ελληνικός λαός όλος μαζί, ενωμένος, έτσι ώστε όλα αυτά τα τραγικά ζητήματα, τα τραγικά θέματα να αποτελέσουν παρελθόν για την πατρίδα μας και για όλο τον κόσμο.

Χρόνια πολλά σας, καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες!»

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024