Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Η ΝΔ άλλη μια φορά επιλέγει πλευρά στα εργασιακά - Το ίδιο όμως και εμείς

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ άλλη μια φορά επιλέγει πλευρά στα εργασιακά – Το ίδιο όμως και εμείς

Η θρασεία υποστήριξη των μεγάλων εταιριών από τη ΝΔ δεν εκπλήσσει κανέναν, σημειώνει η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου

Σχόλιο με βολές στη Νέα Δημοκρατία για την απόρριψη της ρύθμισης εργασίας για εργαζόμενους σε ψηφιακές πλατφόρμες πραγματοποίησε η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως τόνισε, «ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω από την ΕΕ για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες με τη στήριξη της ΝΔ».

Σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, «με την παρέμβαση των ηγεσιών ορισμένων κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, απορρίφθηκε αυτό που μέχρι χθες θεωρούνταν ένα σημαντικό βήμα του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος, δηλαδή η συμφωνία για μια οδηγία ρύθμισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες (Wolt, Uber κλπ)».

«Η ΝΔ για άλλη μια φορά επιλέγει πλευρά το ίδιο όμως και εμείς»

Η Έφη Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι η συμφωνία που επρόκειτο να γίνει οδηγία, δηλαδή νομικά δεσμευτικό κείμενο, μεταξύ άλλων «προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες θα θεωρούνταν καταρχάς μισθωτοί εργαζόμενοι (και όχι ασφαλώς αυτοαπασχολούμενοι) υπαγόμενοι σε όλες τις προστατευτικές ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας (για τα ωράρια, την ασφάλιση, τα δώρα, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις κλπ)».

Η Έφη Αχτσιόγλου

«Η θρασεία υποστήριξη των μεγάλων εταιριών από τη ΝΔ δεν εκπλήσσει κανέναν»

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι «φαίνεται πως για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν τα χτυπήματα που καταφέρει καθημερινά στους εργαζόμενους εντός της χώρας, αλλά θέλει να προλάβει και οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε υπερεθνικό επίπεδο. Η θρασεία υποστήριξη των μεγάλων εταιριών -που λειτουργούν ως σύγχρονες γαλέρες για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενους- από τη ΝΔ δεν εκπλήσσει κανέναν. Προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των αντεργατικών της παρεμβάσεων».

Καταληκτικά η Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει ότι «είναι πρόκληση ότι η ΝΔ θυμάται να παρέμβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο όταν πρόκειται να προωθήσει ατζέντα κοινωνικής οπισθοδρόμησης για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία. Για άλλη μια φορά επιλέγει πλευρά το ίδιο όμως και εμείς».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024