Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Πάνω από 100 δισ. δολάρια» η αξία της OpenAI

«Πάνω από 100 δισ. δολάρια» η αξία της OpenAI

Η εταιρεία εκτιμάται πως είναι πλέον τη δεύτερη πολυτιμότερη startup μετά την SpaceX.

Η OpenAI βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις για να συγκεντρώσει κεφάλαια με την αποτίμηση της εταιρείας να ξεπερνά πλέον τα 100 δισεκατομμύρια δολαρίων, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος, μια συμφωνία που θα εδραιώσει τον δημιουργό του ChatGPT ως μία από τις πιο πολυτιμότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο, σύμφωνα με το golfnews.com.

Οι επενδυτές που ενδεχομένως εμπλέκονται στην συγκέντρωση κεφαλαίων έχουν συμπεριληφθεί στις προκαταρκτικές συζητήσεις, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Λεπτομέρειες όπως οι όροι, η αποτίμηση και το χρονοδιάγραμμα του γύρου χρηματοδότησης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν ακόμα να αλλάξουν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η εταιρεία έγινε η πιο καυτή startup της Silicon Valley

Εάν η χρηματοδότηση πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, θα καταστήσει την εταιρεία τη δεύτερη πιο πολύτιμη startup στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την SpaceX. του Elon Musk, σύμφωνα με στοιχεία της CBInsights.

Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να ολοκληρώσει μια ξεχωριστή δημόσια προσφορά στις αρχές Ιανουαρίου, η οποία θα επιτρέψει στους υπαλλήλους να πουλήσουν μετοχές σε αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg. Αυτή η συμφωνία καθοδηγείται από την Thrive Capital συγκεντρώνοντας μεγαλύτερη ζήτηση από τους επενδυτές σε σχέση με την προσφορά, ανέφεραν γνώστες του θέματος.

Η εκτόξευση της αποτίμησης της OpenAI ταιριάζει με τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ChatGPT, ενός chatbot ικανού να συνθέτει παράξενα ανθρώπινες προτάσεις, ακόμη και ποίηση ως απάντηση σε απλές προτροπές. Η εταιρεία έγινε η πιο καυτή startup της Silicon Valley και μια νέα εκτίμηση για την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης άλλαξε το τοπίο της τεχνολογικής βιομηχανίας μέσα σε λίγους μήνες.

Η OpenAI διεξήγαγε επίσης συζητήσεις για την αύξηση της χρηματοδότησης για μια νέα επιχείρηση τσιπ με την G42 με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Η startup έχει συζητήσει να συγκεντρώσει μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την G42, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Δεν είναι σαφές εάν η επιχείρηση τσιπ και οι ευρύτερες προσπάθειες χρηματοδότησης της εταιρείας σχετίζονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, αναζητούσε κεφάλαια για το έργο, με την κωδική ονομασία Tigris. Ο στόχος είναι η παραγωγή ημιαγωγών που μπορούν να ανταγωνιστούν εκείνους της Nvidia Corp., η οποία κυριαρχεί επί του παρόντος στην αγορά για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε το Bloomberg News τον περασμένο μήνα.

Τον Οκτώβριο, η G42 ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI “για την παροχή λύσεων αιχμής AI στα ΗΑΕ και τις περιφερειακές αγορές”. Δεν δόθηκαν οικονομικά στοιχεία. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2018, διευθύνεται από τον Σεΐχη Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ και πρόεδρο της Επενδυτικής Αρχής του Αμπού Ντάμπι.

Το μέλλον της OpenAI φαινόταν για λίγο αβέβαιο αφού το διοικητικό της συμβούλιο απέλυσε ξαφνικά τον Altman νωρίτερα τον περασμένο μήνα. Εκείνη την εποχή, ορισμένοι επενδυτές σκέφτηκαν να μειώσουν τα μερίδιά τους στο μηδέν. Αλλά μετά από πέντε ημέρες αναταραχής στην ηγεσία, ο Altman επέστρεψε και ένα νέο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε. Η εταιρεία έχει ως στόχο να καταστήσει σαφές στους πελάτες ότι επικεντρώνεται εκ νέου στα προϊόντα της μετά την αναταραχή.

Πηγή: OT.gr

inSports

Ρομάνο: «Περιμένει και άλλη ομάδα από την Premier League για τον Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός»

«Χτύπημα» του Φαμπρίτσο Ρομάνο για τον Ιωαννίδη, καθώς αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός μετά την αρνητική απάντηση στις προτάσεις της Ίπσουιτς περιμένει νέα κρούση από ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024