Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη: Τα γλωσσικά μοντέλα της OpenAI διαθέσιμα σε κυβερνήσεις

Τεχνητή νοημοσύνη: Τα γλωσσικά μοντέλα της OpenAI διαθέσιμα σε κυβερνήσεις

Η Microsoft είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που προσφέρει γλωσσικά μοντέλα σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τα πανίσχυρα γλωσσικά μοντέλα της OpenAI, της εταιρείας που δημιούργησε το πολυσυζητημένο ChatGPT, είναι πλέον διαθέσιμα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών μέσω του υπολογιστικού νέφους της Microsoft.

Ο γίγαντας του λογισμικού, ο οποίος έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην OpenAI, ανακοίνωσε ότι προσφέρει υποστήριξη για τα γλωσσικά μοντέλα GPT-3 και GPT-4 στην υπηρεσία Azure Government.

Η τεχνολογία των γλωσσικών μοντέλων –αλγορίθμων που μαθαίνουν από παραδείγματα για να δημιουργούν νέα κείμενα, εικόνες ή κώδικα υπολογιστή- εντυπωσίασε πέρυσι τη Σίλικον Βάλεϊ και προσελκύει τώρα το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την αυτοματοποίηση μιας πληθώρας εργασιών.

Παράλληλα, όμως, κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η διασπορά fake news, η μαζική χειραγώγηση, η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και η παραβίαση των δικαιωμάτων ευαίσθητων ομάδων.

Η ανακοίνωση της Microsoft έρχεται την ώρα που η ΕΕ συντάσσει θεσμικό πλαίσιο για τις εφαρμογές ΑΙ και η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να συγκαλέσει την πρώτη σύνοδο κορυφής για τους κινδύνους της νέας τεχνολογίας.

Η Microsoft είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που προσφέρει προηγμένα γλωσσικά μοντέλα σε κυβερνήσεις, σημειώνει το Reuters.

Η εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει υπηρεσίες νέφους και στο αμερικανικό Πεντάγωνο, ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικοί πελάτης θα μπορούν να προσαρμόζουν τα γλωσσικά μοντέλα σε εργασίες της επιλογής τους.

Παραδείγματα που έδωσε είναι η παραγωγή περιεχομένου, η σύνταξη περιλήψεων και η δημιουργία λογισμικού σύμφωνα με τις οδηγίες του πελάτη –αν και η λίστα θα μπορούσε δυνητικά να περιλαμβάνει οποιαδήποτε εργασία.

Η τεχνολογία της OpenAI θα είναι διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης Azure OpenI, η οποία είχε τον Μάιο περίπου 4.500 πελάτες.

inSports

Ρομάνο: «Περιμένει και άλλη ομάδα από την Premier League για τον Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός»

«Χτύπημα» του Φαμπρίτσο Ρομάνο για τον Ιωαννίδη, καθώς αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός μετά την αρνητική απάντηση στις προτάσεις της Ίπσουιτς περιμένει νέα κρούση από ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024