Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Κρίνει «ανεπαρκές» το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Χαμάς: Κρίνει «ανεπαρκές» το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάστηκε σκληρά για ν’ αφαιρέσει την ουσία του, αναφέρει η Χαμάς για το ψήφισμα που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αφορά την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, σχολιάζοντας ότι είναι ένα «ανεπαρκές βήμα» για την κάλυψη των αναγκών στον θύλακα (στη φωτογραφία του Reuters/Arafat Barbakh, επάνω, παιδιά βοηθούν στη διανομή ιατρικών προμηθειών σε νοσοκομείο της Γάζας).

«Αψηφά τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών»

«Τις προηγούμενες πέντε ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάστηκε σκληρά για ν’ αφαιρέσει από το ψήφισμα την ουσία του και να παρουσιάσει αυτήν την αδύναμη εκδοχή (…) Αψηφά τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το τελικό κείμενο

Μετά από μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων, το τελικό κείμενο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα απαιτεί από όλα τα μέρη «να διευκολύνουν και να καταστήσουν δυνατή την άμεση, ασφαλή και ανεμπόδιστη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε κλίμακα» απευθείας στους παλαιστίνιους πολίτες.

Απαιτεί από τα μέρη να «διευκολύνουν τη χρήση όλων των διαθέσιμων οδών προς και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» για τις παραδόσεις βοήθειας.

Και ζητά να «δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια βιώσιμη παύση των εχθροπραξιών» και από τον επικεφαλής του ΟΗΕ να διορίσει έναν αξιωματούχο για να επιβλέπει την εκταμίευση της βοήθειας και να συγκροτήσει έναν μηχανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την επιτάχυνση της βοήθειας (περισσότερα εδώ).

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024