Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με γιατρό που γρονθοκόπησε ασθενή την ώρα του χειρουργείου

Σάλος με γιατρό που γρονθοκόπησε ασθενή την ώρα του χειρουργείου

Έδωσε αποζημίωση, αλλά η ασθενής έχασε την όραση από το ένα μάτι.

Οι κινεζικές αρχές ερευνούν νοσοκομείο της χώρας για περιστατικό βίας γιατρού εναντίον μιας ασθενής του την ώρα που την χειρουργούσε. Συγκεκριμένα, βίντεο δείχνει τον γιατρό να γρονθοκοπεί την ασθενή επειδή η γυναίκα, μια 82χρονη γυναίκα, λόγω της τοπικής αναισθησίας δεν καθόταν ακίνητη και  κουνούσε το κεφάλι και τους βολβούς των ματιών της. Λόγω του ότι μιλούσε μόνο μια τοπική διάλεκτο, δεν φαινόταν να ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις του γιατρού.

Τότε σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, στον οποίο ανήκει το νοσοκομείο Guiyang, που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον χειρουργό και απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο, για το περιστατικό που έλαβε χώρα το 2019, την «αντιμετώπισε βίαια σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Στο βίντεο καταγράφεται ο γιατρός να χτυπά την ασθενή στο κεφάλι, τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ χειρουργούσε τα μάτια της, γράφει το BBC.

Η δικαιοσύνη άργησε 4 χρόνια

Μετά τη χειρουργική επέμβαση η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε συγγνώμη και κατέβαλε 500 γιουάν (70 δολάρια) ως αποζημίωση, σύμφωνα με τον γιο της ασθενούς. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η μητέρα του είναι πλέον τυφλή από το αριστερό της μάτι, αν και δεν είναι σαφές αν αυτό οφείλεται στο περιστατικό.

Η Aier China, η οποία διαχειρίζεται μια αλυσίδα οφθαλμολογικών κλινικών, δήλωσε ότι το νοσοκομείο παρέλειψε να αναφέρει το περιστατικό στα κεντρικά. Την Πέμπτη ανακοίνωσε την απόλυση των προαναφερόμενων για «σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών του ομίλου», οι οποίες περιλάμβαναν και άλλα απροσδιόριστα αδικήματα. Αν και το περιστατικό έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2019, ήρθε στην προσοχή του κοινού μόλις αυτή την εβδομάδα, αφού ένας διακεκριμένος κινέζος γιατρός, ο Ai Fen, μοιράστηκε πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της χειρουργικής επέμβασης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024