Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία στο εκατομμύριο: Γυναίκα με δύο μήτρες κυοφόρησε και γέννησε ξεχωριστά δύο μωράκια

Μία στο εκατομμύριο: Γυναίκα με δύο μήτρες κυοφόρησε και γέννησε ξεχωριστά δύο μωράκια

Γεννήθηκαν με μία μέρα διαφορά - Οι γιατροί τα αποκαλούν ετεροζυγωτικά δίδυμα

Η 32χρονη Κέλσι Χάτσερ από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ ήταν «η μία» στο ένα εκατομμύριο. Έχει μια σπάνια διπλή μήτρα και προ ολίγων ημερών γέννησε δύο φορές μέσα σε δύο μέρες τα δύο μωράκια της, ένα από κάθε μήτρα με διάρκεια τοκετού τις 20 ώρες!

Τα δύο κοριτσάκια γέννηθηκαν μαζί, αλλά έχουν γενέθλια διαφορετικές μέρες – Οι γιατροί τα ονομάζουν ετεροζυγωτικά δίδυμα

Όπως γράφει το BBC, η 32χρονης μητέρα γέννησε ένα κοριτσάκι την περασμένη Τρίτη και ένα δεύτερο την Τετάρτη, στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Birmingham (UAB). Τα κοριτσάκια θεωρούνται δίδυμα μεν, που έχουν όμως γενέθλια διαφορετικές ημέρες.

Τα δύο κοριτσάκια που κυοφορήθηκαν σε διαφορετικές μήτρες στο σώμα της ίδιας μητέρας

Τι είναι η «δίκερος ή δίδελφυς μήτρα»;

Η γυναίκα γνωρίζε ήδη από την ηλικία των 17 ετών ότι έχει δύο μήτρες. Η περίπτωση της είναι ιδιαίτερα σπάνια, καθώς η «δίκερος ή δίδελφυς μήτρα» εκτιμάται ότι εμφανίζεται μόλις στο 0,3% των γυναικών παγκοσμίως. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί ήλεγχαν την εγκυμοσύνη γιατί υπήρχε μεγάλο ρίσκο, όμως όλα πήγαν καλά και η Κέλσι με τις κόρες της βρίσκονται ήδη στο σπίτι.


Το παράξενο βέβαια είναι ότι η Κέλσι κατάφερε να μείνει έγκυος και να κυοφορήσει τα έμβρυα και στις δύο μήτρες ταυτόχρονα. Σημειώνεται ότι η 32χρονη είναι ήδη μητέρα τριών παιδιών τα οποία έφερε στον κόσμο με τρεις διαφορετικές και υγιείς εγκυμοσύνες. Αυτή τη φορά όμως, έμεινε έγκυος και από τις δύο!

Καθώς δεν υπάρχει ειδικός βιολογικός όρος για το τι είναι τα δύο μωρά, οι γιατροί τα αποκαλούν ετεροζυγωτικά δίδυμα, καθώς αναπτύχθηκαν στον ίδιο χρόνο κύησης, παρόλο που γεννήθηκαν σε διαφορετική μήτρα.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί το 2019 στο Μπαγκλαντές, όπου μία γυναίκα είχε γεννήσει δίδυμα που κυοφορούσε σε δύο μήτρες, με ένα μήνα διαφορά το πρώτο από το δεύτερο.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024