Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο κομβικός ρόλος του Γουίλιαμς-Γκος στον φετινό Ολυμπιακό (vids)

Ο κομβικός ρόλος του Γουίλιαμς-Γκος στον φετινό Ολυμπιακό (vids)

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό και στο ματς με τη Βιλερμπάν έδειξε γιατί είναι «κλειδί» στη φετινή ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

O Ολυμπιακός μετά από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό διπλό στην έδρα της Βιλερμπάν και «ανάσανε» και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά μετά την ήττα από τη Βίρτους στην Μπολόνια κυρίως για τον τρόπο που ήρθε.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα με 85-73 στη Λιόν και ανέβηκαν στο 8-8, με κορυφαίο τον Μουσταφά Φαλ που τα έκανε… όλα, τους Κάνααν-Πίτερς που «πυροβολούσαν» από παντού αλλά και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που μετά τον τραυματισμό του πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και ήταν ο κινητήριος μοχλός των Πειραιωτών.

Γιατί ήθελε τόσο πολύ τον Γουίλιαμς-Γκος το καλοκαίρι ο Μπαρτζώκας

Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να κάνει τη διαφορά στην επίθεση των Πειραιωτών και την ίδια ώρα να δείχνει την αμυντική συνέπεια που έχει και ταιριάζει και με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Ο Γκος έχει επιστρέψει στον Ολυμπιακό άλλος παίκτης, συγκριτικά με την πρώτη του θητεία και θεωρείται -όχι άδικα- ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Euroleague. Ο λόγος είναι πως και μπορεί να δημιουργήσει, αλλά και να σκοράρει είτε σε κατάσταση ένας εναντίον ενός, είτε σε catch and shoot.

Η πλήρης εμφάνιση με τη Βιλερμπάν

Στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν «κατάπιε» τον χρόνο του βιονικού Τόμας Γουόκαπ και αγωνίστηκε 26, έναντι των μισών σχεδόν του έτερου γκαρντ των ερυθρόλευκων. Ο Γκος ξεκίνησε καλά, ο Μπαρτζώκας τον κράτησε στο παρκέ γιατί έτσι κι αλλιώς τον πιστεύει, αλλά και γιατί είχε ρυθμό.

Τελικά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μια γεμάτη στατιστική, αφού είχε 11 πόντους με 4/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 3/3 βολές, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ είχε 21 στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν πίσω μόνο από τον Φαλ. Το ματς με τη γαλλική ομάδα έδειξε γιατί ο Μπαρτζώκας τον ήθελε πόσο πολύ. Παρότι δεν είναι στο 100% έχει συνθέσει μια τρομερή δυάδα στον άσο.

Οι τραυματισμοί τον πήγαν πίσω

Ο Γουίλιαμς-Γκος ήρθε με τεράστιες παραστάσεις στον Ολυμπιακό και με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης κόντρα στη νυν ομάδα του. Ο Μπαρτζώκας τον ήθελε πολύ από το ξεκίνημα του καλοκαιριού, εκείνος ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν, όμως είχε δύο τραυματισμούς που τον πήγαν πιο πίσω.

Στην πρώτη περίπτωση έχασε δύο αγωνιστικές και πριν λίγο καιρό είχε ξανά θέμα μυϊκό και είχε μείνει ένα μήνα και εκτός. Συνολικά έχασε 5 παιχνίδια, ενώ και στα δύο τελευταία που επέστρεψε με Βαλένθια και Βίρτους ουσιαστικά δεν είχε κανονικό ρόλο.

Με τη Βιλερμπάν ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύτηκε, είδε και μέσα από τις προπονήσεις ότι είναι καλά και δεν έχασε την ευκαιρία, ενώ ο ίδιος ο Γκος με την εμφάνιση του ουσιαστικά κράτησε στον πάγκο και τον Γουόκαπ. Συνολικά φέτος μετράει 8,6 πόντους, 3,2 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ στη Euroleague, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης έχει 8,8 μονάδες.

Αυτό που έχει σημασία σχετικά με τον Γκος είναι πως αν είναι καλά εκείνος και έχει ρυθμό, τότε ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα χάνει. Και το έδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα (16 πόντοι), κόντρα στην Παρτιζάν (9 πόντοι), κόντρα στην Εφές (14 πόντοι) και κόντρα στη Μακάμπι (8 πόντοι).

Μοναδικό ματς που πήγε καλά και ο Ολυμπιακός έχασε είναι με τη Φενέρ στην Πόλη, όπου είχε 13 πόντους και την τελευταία προσπάθεια για να πάρει το ματς, αλλά αστόχησε, με τους Πιεραιώτες να διαμαρτύρονται έντονα για φάουλ.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024