Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέγαρα: Ταυτοποιήθηκαν τα άτομα που πυροβολούσαν κατά ριπάς - Εμπλέκονται σε ληστεία

Μέγαρα: Ταυτοποιήθηκαν τα άτομα που πυροβολούσαν κατά ριπάς – Εμπλέκονται σε ληστεία

Από τις έξι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, οκτώ κάλυκες πυροδοτημένων φυσιγγίων πυροβόλου όπλου των 9 χιλιοστών και κάλυκας των 0,45 χιλιοστών

Ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τρία άτομα, ηλικίας 32, 36 και 28 ετών, τα οποία εμφανίζονται σε τρία διαφορετικά βίντεο, που δημοσιεύτηκαν στα social media, να προβαίνουν σε πυροβολισμούς στον αέρα.

Το ένα από αυτά, ο 36χρονος, συνελήφθη χθες (22/12) μετά από ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά, στον Βλυχό Μεγάρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα, η οποία αρχικά περιλάμβανε βίντεο το οποίο αναπαρήχθη σε ιστοσελίδα, ενώ στη συνέχεια από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκαν ακόμη δύο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξακριβώθηκε ότι οι πυροβολισμοί πραγματοποιούνται με το ίδιο πολεμικό υποπολυβόλο.

Το ένα από τα βίντεο με τους πυροβολισμούς στον αέρα

Στο συγκεκριμένο βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίζεται ένας νεαρός άνδρας να κρατά ένα υποπολυβόλο και να πυροβολεί κατά ριπάς στον αέρα, εντός κατοικημένης περιοχής.

Από το πλάνο φαίνεται να βρίσκεται τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο που κρατά κινητό τηλέφωνο και ένα δεύτερο, που είναι και αυτό που έχει καταγράψει το συγκεκριμένο βίντεο.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη 36χρονος

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκαν τα στοιχεία των ατόμων, που προβαίνουν στις ανωτέρω έκνομες ενέργειες, και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ της Άμεσης Δράσης.

Ο 36χρονος με τον 29χρονο εμπλέκονται σε πρόσφατη υπόθεση ληστείας εντός του ίδιου καταυλισμού

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Μέγαρα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τις έξι συνολικά έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και σε εξωτερικό χώρο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τσαντάκι που περιείχε τέσσερα φυσίγγια των 9 χιλιοστών και
  • οκτώ κάλυκες πυροδοτημένων φυσιγγίων πυροβόλου όπλου των 9 χιλιοστών και κάλυκας των 0,45 χιλιοστών.

Σημειώνεται ότι πέντε από τους κάλυκες που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν στο σημείο όπου είχε ληφθεί το πρώτο βίντεο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι ανωτέρω από κοινού με έναν 29χρονο, εμπλέκονται σε πρόσφατη υπόθεση ληστείας εντός του ίδιου καταυλισμού.

Τα πειστήρια, που βρέθηκαν, αποστέλλονται για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024