Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα κοκαΐνης: Ντοκουμέντα από την εμπλοκή του λιμενικού - Προφυλάκιση για δέκα άτομα

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ντοκουμέντα από την εμπλοκή του λιμενικού – Προφυλάκιση για δέκα άτομα

Στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν γίνει η σκιά του και κατέγραψαν τις κινήσεις του στο Κερατσίνι όπου φυλάσσονταν οι ναρκωτικές ουσίες.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Παρασκευή οι 10 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί, που βρίσκονται ανάμεσα στους προσωρινά κρατούμενους.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα δείχνουν την εμπλοκή του ενός εκ των δύο ανδρών του Λιμενικού στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση, για αρκετό καιρό, τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους κατηγορούμενος λιμενικούς, φρόντιζε να κρύβει με κουκούλα ή καπέλο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επισκεπτόταν αποθήκη στο Κερατσίνι. Εκεί όπου τα μέλη της σπείρας, αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Οι «Αδιάφθοροι» τον κατέγραψαν και άλλες φορές να συναντιέται με μια γυναίκα 63 ετών, κατηγορούμενη ως «ταμίας» της οργάνωσης.

Η αρχηγός και ο ρόλος των λιμενικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη γυναίκα, κρατούμενη σε φυλακές της χώρας, με τα ψευδώνυμα «θεία» και «χοντρούλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των ναρκωτικών ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες της.

Από την πλευρά τους, οι δύο λιμενικοί είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση. Ο ένας, με το ψευδώνυμο «Παύλος» ή «ανιψιός», εξασφάλιζε τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που φυλάσσονταν και προορίζονταν για καύση, ενώ ο δεύτερος, εκμεταλλευόμενος την υψηλή θέση στην οποία υπηρετούσε, παρείχε κάλυψη στον συνάδελφό του.

Οι δύο λιμενικοί

Ο ανώτατος αξιωματικού του Λιμεναρχείου, παρείχε την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί και να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες δραστηριότητες που τους απέφεραν τεράστια κέρδη.

Ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες, που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Μετά την μαραθώνια απολογία τους εδώ στα δικαστήρια Πειραιά, τα 10 άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκκαΐνης πήραν το δρόμο για τις φυλακές, μετά από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024