Εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών Δομοκού η αίτηση για άδεια του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Ο υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, είχε θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου για δήμαρχος Αθηναίων, οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία
Η άδεια που του χορηγήθηκε είναι προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία της νέας διοικητικής αρχής του Δήμου Αθηναίων, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης, 28 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.
Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του θα τεθεί σε αργία
Σύμφωνα με την άδεια της εισαγγελίας θα επιστρέψει αυθημερόν ενώ του έχει διαμηνυθεί ότι στην περίπτωση που προβεί σε προκλητική δήλωση, κατά την ορκωμοσία, τότε θα γίνει ανάκληση της πενθήμερης άδειας που έχει εγκριθεί από τις 30 Δεκεμβρίου.
Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του, αναμένεται να τεθεί σε αργία με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης καθώς είναι φυλακισμένος.
Με τον ίδιο τρόπο είχε ορκιστεί ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου και το 2014.
Η παρουσία του στην ορκωμοσία θα γίνει συνοδεία αστυνομικών ενώ έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας έξω από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης καθώς έχει υπάρξει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων