Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ: Κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για χρήση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς όφελος του Ισραήλ

Τατάρ: Κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για χρήση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς όφελος του Ισραήλ

Ο «διάδρομος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», που τέθηκε στην ημερήσια διάταξη από τη «νότια Κύπρο», αποσκοπεί στο να «καλύψει» τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ, ισχυρίζεται ο Ερσίν Τατάρ.

Τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (φωτογραφία αρχείου, επάνω) ότι χρησιμοποιούν τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας για να στηρίξουν στρατιωτικά το Ισραήλ.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο στρατιωτικές βάσεις στη «νότια Κύπρο», προσθέτοντας ότι «εάν παρέχεται στρατιωτική και υλικοτεχνική υποστήριξη στο Ισραήλ από εδώ, καταδικάζω έντονα το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Πρόσφατα αυξημένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και της Γαλλίας»

Ο Τατάρ έκανε λόγο επίσης για πρόσφατα αυξημένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και της Γαλλίας στα εδάφη που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία για την υποστήριξη του Ισραήλ.

Και ισχυρίστηκε ότι ο «διάδρομος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δια θαλάσσης», που τέθηκε στην ημερήσια διάταξη από τη «νότια Κύπρο» αποσκοπεί στο να «καλύψει» τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ από την ελληνοκυπριακή επικράτεια.

«Αν ήταν ειλικρινείς για τον διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν θα ήταν τόσο κοντά με το Ισραήλ», είπε ο Ερσίν Τατάρ, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Θαλάσσιος διάδρομος

Το Ισραήλ, η Κύπρος και η Μ. Βρετανία, με τις ευχές των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν προχθές Τετάρτη πως θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα.

Η συμφωνία τους προβλέπει τη συγκρότηση μικτού κλιμακίου που θα ελέγχει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Κύπρο πριν μεταφερθεί στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος, ανέφερε ότι το Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων για τη λειτουργία της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», η οποία βασίζεται στην παροχή «ενός συμπαγούς, αξιόπιστου, ασφαλούς υλικοτεχνικού κόμβου».

«Στόχος είναι η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας να συλλέγεται, ν’ αποθηκεύεται, ν’ ασφαλίζεται και να επιθεωρείται αυστηρά πριν από τη φόρτωση σ’ ένα σκάφος, όλα θα γίνονται εδώ στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Κόμπος (περισσότερα εδώ).

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024