Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση αξιωματούχων των υπουργείων Άμυνας ΗΠΑ και Τουρκίας – Επί τάπητος και τα F-16

Συνάντηση αξιωματούχων των υπουργείων Άμυνας ΗΠΑ και Τουρκίας – Επί τάπητος και τα F-16

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη άμυνα σε διμερές επίπεδο, τη στρατιωτική εκπαίδευση και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας

Αξιωματούχοι από τα υπουργεία Άμυνας της Τουρκίας και των ΗΠΑ συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσιγκτον σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η πώληση στην Άγκυρα μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και θέματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στο οποίο αναφέρεται ότι η συνάντηση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Άμυνα μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 21 Δεκεμβρίου.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη άμυνα σε διμερές επίπεδο, τη στρατιωτική εκπαίδευση και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα ασφάλειας. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί από τη Δημοκρατία της Τουρκίας το επόμενο έτος», σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν είναι θετικός για τα F-16

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, στο θέμα των F-16 αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Όπως γνωρίζετε, είχαμε μια εμπεριστατωμένη συνομιλία με τον Μπάιντεν χθες το βράδυ και τα κύρια θέματα αυτής ήταν οι εξελίξεις σχετικά με τα F-16. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός σχετικά με τα F-16 και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε είδους προτάσεις προς το Κογκρέσο για το θέμα αυτό», είχε πει ο Ερντογάν.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024