Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Ο Καναδάς θα υποδεχθεί τις οικογένειες πολιτών από τη Γάζα μέχρι και για 3 χρόνια

Παλαιστίνη: Ο Καναδάς θα υποδεχθεί τις οικογένειες πολιτών από τη Γάζα μέχρι και για 3 χρόνια

Ο Καναδάς θα υποδεχθεί τις διευρυμένες οικογένειες πολιτών από τη Γάζα μέχρι και για 3 χρόνια. Την δεδομένη στιγμή είναι πολύ δύσκολη η φυγή από την Γάζα. Το πρόγραμμα θα εκκινήσει στις 9 Ιανουαρίου.

Ο Καναδάς θα υποδεχθεί διευρυμένες οικογένειες Καναδών που βρίσκονται στην εμπόλεμη Γάζα για διάστημα έως και τριών ετών, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Μαρκ Μίλερ.

Η κίνηση αυτή, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 9 Ιανουαρίου, θα επιτρέψει στους Καναδούς να επανενωθούν με συζύγους ή συντρόφους με σύμφωνο συμβίωσης, παιδιά και εγγόνια ανεξαρτήτως ηλικίας, αδέλφια και τις άμεσες οικογένειές τους, καθώς και γονείς και παππούδες.

Ο Καναδάς αποφάσισε να πάρει στην χώρα όσους Παλαιστίνιους έχουν οικογενειακούς δεσμούς με Καναδούς

Ο Μίλερ λέει ότι στόχος της αλλαγής πολιτικής είναι «να είναι οι άνθρωποι ασφαλείς», καθώς η ανθρωπιστική κρίση έχει καταστήσει τη Γάζα «αβίωτη». Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως επικεντρωθεί στο να απομακρύνει από τη Γάζα περισσότερους από 600 Καναδούς, τους συζύγους και τα παιδιά τους. Ο Μίλερ εκτιμά ότι θα μπορούσε να δει εκατοντάδες άλλους να επανεγκαθίστανται στον Καναδά όσο συνεχίζονται οι μάχες.

Διευκρινήσεις και ο πήχης τίθεται χαμηλά

Τονίζει ωστόσο σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κανείς από τη Γάζα και ίσως να μην είναι εφικτό για όλους. Πρόκειται για καταστάσεις που δεν είναι υπό τον έλεγχό μας» και υπάρχει ένας «ολόκληρος καταρράκτης σεναρίων όπου τα πράγματα θα μπορούσαν δυνητικά να πάνε στραβά», προειδοποιεί. Ο Μίλερ λέει ότι διέταξε τους αξιωματούχους μετανάστευσης να δώσουν προτεραιότητα στις αιτήσεις μόνιμης κατοικίας για τους Παλαιστίνιους.

Οι νεοεισερχόμενοι θα χρειαστούν έγγραφα και ελέγχους ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός βιομετρικού ελέγχου στο Κάιρο, προτού τους επιτραπεί να επιβιβαστούν σε πτήσεις για τον Καναδά. Ο Αχμάντ αλ Καντί, από το Εθνικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων του Καναδά, δήλωσε σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα ότι πολλοί Καναδοί που εγκατέλειψαν τη Γάζα τους τελευταίους μήνες έπρεπε να πάρουν μια «αδύνατη απόφαση να αφήσουν γονείς και αδέλφια πίσω σε μια εμπόλεμη ζώνη επειδή δεν έχουν υπηκοότητα».

Ευχαρίστησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό για την επέκταση των κριτηρίων επιλεξιμότητας στις διευρυμένες οικογένειες των Καναδών.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024