Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Έκκληση για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» έκανε ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Πόλεμος στη Γάζα: Έκκληση για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» έκανε ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Έκκληση για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε σήμερα από το Κάιρο ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή.

Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται αδιάκοπα με εξαίρεση τη μία εβδομάδα εκεχειρίας

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όπου ο πληθυσμός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, τον Σάμεχ Σούκρι. «Αυτή η σύγκρουση πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε (…) μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός, κατά την οποία η Χαμάς δεν θα είναι πλέον σε θέση να απειλεί το Ισραήλ με ρουκέτες και τρομοκρατικές ενέργειες, οι μάχες μπορούν να σταματήσουν και θα μπορούμε να μιλήσουμε για μια μακροπρόθεσμη λύση», επέμεινε ο Κάμερον.

Συνομίλησε με τον Σίσι

Το πρωί ο Βρετανός υπουργός είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Την Τετάρτη συναντήθηκε στην Ιορδανία με τον Ιορδανό ομόλογό του, τον Αϊμάν Σαφάντι.

Ο Κάμερον παραχώρησε συνέντευξη και στο Al Arabiya:

Αργότερα σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί την πόλη Αλ Αρίς της Αιγύπτου, όπου συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τα 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας.

Ο Κάμερον αναφέρθηκε επίσης στις επιθέσεις των Υεμενιτών ανταρτών Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων που θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Βρετανία μετέχει στον πολυεθνικό συνασπισμό που συγκρότησαν την Δευτέρα οι ΗΠΑ για να προστατεύσουν αυτήν την περιοχή, που είναι κρίσιμης σημασίας για τις θαλάσσιες μεταφορές.

«Αυτές οι σταματήσεις πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ο Κάμερον, προσθέτοντας ότι «αν επαναληφθούν» μπορεί να ζημιωθεί η Αίγυπτος, σε μια περίοδο που βιώνει οικονομική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο in: «Ξεκινά μια νέα μεγάλη εποχή για τον Ολυμπιακό – Χάρηκα πολύ με την πορεία της ομάδας»

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε στο in για τον τελικό του Confernece League κι έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024