Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στην Πράγα: Η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου

Μακελειό στην Πράγα: Η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου

«Είδα μια ειδοποίηση από τη γραμματεία της σχολής που έλεγε ότι πρέπει να κλειδωθούμε στις αίθουσες και να σβήσουμε τα φώτα», είπε ο κ. Τσίβος

Σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στην Πράγα, το απόγευμα της Πέμπτης, με δράστη τον 24χρονο φοιτητή Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης  άνοιξε πυρ από την οροφή του Πανεπιστημίου του Καρόλου εναντίον συμφοιτητών του, σκοτώνοντας 14 άτομα και τραυματίζοντας 24, πριν πέσει νεκρός.

Ο 24χρονος που φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα, πιστεύεται ότι σκότωσε τον πατέρα του στην πόλη Χοστούν, δυτικά της Πράγας, πριν προχωρήσει στο μακελειό ενώ μπορεί να συνδέεται και με τον θάνατο δύο ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα: ενός άλλου άνδρα και της 2 μηνών κόρης του.

«Μας έστειλαν mail να κλειδωθούμε στις αίθουσες»

Ο Κωνσταντίνος Τσίβος, επικεφαλής Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, μίλησε για το πώς βίωσε ο ίδιος και οι φοιτητές του, την επίθεση.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, την ώρα της επίθεσης εκείνος έκανε μάθημα στο κτήριο της Πρυτανείας, το οποίο βρίσκεται 500 μ. από την Φιλοσοφική, όπου έγινε το μακελειό.

«Όταν κοίταξα το email και είδα μια ειδοποίηση από τη γραμματεία της σχολής που έλεγε ότι πρέπει να κλειδωθούμε και ότι πρέπει να σβήσουμε τα φώτα και να παραμείνουμε κλεισμένοι στις αίθουσες, κατάλαβα τι συνέβη», είπε σημειώνοντας πως άκουγαν σειρήνες και έντονη φασαρία στους δρόμους.

Πώς ένα άτομο με ένα τέτοιο ιατρικό ιστορικό, είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας;

Επίσης, εξήγησε πως η απορία όλων είναι πώς ένα άτομο με ένα τέτοιο ιατρικό ιστορικό, είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας.

«Όπως βλέπετε είχε ένα πολυβόλο και είχε άπειρες σφαίρες μαζί του», είπε.

Ο κ. Τσίβος μίλησε σχετικά με την κινητοποίηση της αστυνομίας και όπως είπε: «Υπάρχει αυτός ο συσχετισμός ότι σκότωσε προηγουμένως τον πατέρα του και επίσης έγινε εδώ ακόμα ένα έγκλημα, πριν από μια εβδομάδα και από ότι φαίνεται η αστυνομία συνδύασε αυτές τις πληροφορίες».

Τέλος, ανέφερε πως το σημείο της επίθεσης είναι μέρος όπου περνάνε χιλιάδες τουρίστες – καθώς είναι το ιστορικό κέντρο της Πράγας – και όχι ένα τυχαίο σημείο.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024