Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στην Πράγα: Έλληνες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν

Μακελειό στην Πράγα: Έλληνες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν

Έλληνες ταξιδιώτες και επιχειρηματίες περιγράφουν τα όσα δραματικά βίωσαν

Το σκηνικό τρόμου και τις απίστευτες ώρες αγωνίας που έζησαν κατά τη διάρκεια που ο 24χρονος δολοφόνος πυροβολούσε αδιακρίτως από τους χώρους του πανεπιστημίου στην Πράγα περιγράφουν στο MEGA Έλληνες που βρέθηκαν για διακοπές ή ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Έζησαν στιγμές τρόμου. Ήταν στην Πράγα είτε για δουλειά είτε για διακοπές. Σοκαρισμένοι Έλληνες που επέστρεψαν το απόγευμα στην Αθήνα περιγράφουν τα όσα δραματικά συνέβησαν.

«Χαμός, ασθενοφόρα, φόβος… Άδεια πόλη»

«Φοβηθήκαμε, νομίζαμε ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση».

Ώρες απίστευτης αγωνίας

Ο Κώστας Τσίβος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο όπου έγινε το μακελειό μιλά για το «αδιανόητο κακό».

«Ακούσαμε ξαφνικά ποδοβολητά, σειρήνες στους διαδρόμους και κραυγές, ωστόσο δεν διέκοψα το μάθημα. Συνέχισα και όταν έληξε η ώρα είδα ότι μου ήρθε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που απευθυνόταν στους διδάσκοντες της Φιλοσοφικής, που μας έλεγε να κλειδώσουμε, να σβήσουμε τα φώτα και να οχυρωθούμε μέσα στις τάξεις», είπε.

Η Πρυτανεία και το κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής βρίσκονται την καρδιά του ιστορικού κέντρου από οπού περνούν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες. Σε αυτό το σημείο, λίγα λεπτά πριν από τη τραγωδία, βρέθηκε η Κέλλυ Ιωάννου με το σύζυγο της που επισκέφθηκαν την Πράγα για τον μήνα του μέλιτος.

Το μακελειό που πλημμύρισε με θλίψη την Πράγα, έχει ανατρέψει την «ήσυχη» καθημερινότητα των Τσέχων, οι οποίοι κατά γενική ομολογία είναι φιλήσυχοι και ήρεμοι.

Το παρελθόν του μακελάρη

Εδώ και καιρό ο δράστης Ντέιβιντ Κόζακ, φοιτητής με διάκριση στο μεταπτυχιακό του στην Ιστορία, είχε πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα μίσους στα οποία, κανείς δεν είχε δώσει σημασία.

Ο ίδιος είχε άδεια οπλοκατοχής και στο σπίτι του η αστυνομία ανακάλυψε μία αυτοσχέδια βόμβα, μεγάλης ισχύος. Οι Αρχές εκτιμούν ότι εμπνεύστηκε από την επίθεση, στις αρχές Δεκεμβρίου, 14χρονης στη Ρωσία, η οποία σκότωσε συμμαθήτριά της μέσα στην τάξη και μετά αυτοκτόνησε.

«Επιτρέψτε μου να συστηθώ, το όνομά μου είναι Ντέιβιντ. Θέλω να προχωρήσω σε ένοπλη επίθεση σε σχολείο και ίσως σε αυτοκτονία. Η Αλίνα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ», είπε ο 24χρονος φοιτητής.

Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα οι καρδιές των Τσέχων, αλλά και των Ελλήνων που ζουν στην Πράγα μαύρισαν. Βουβή θλίψη έχει σκεπασει τη χώρα που μετά το χθεσινό σοκ δεν θα είναι ποτέ ίδια.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024