Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας για τα θύματα του μακελειού στην Πράγα

Γερμανία: Συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας για τα θύματα του μακελειού στην Πράγα

Αποτροπιασμό ένιωσε για τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στην Πράγα, λέει ο πρόεδρος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η σκέψη του «βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα της επίθεσης στην Πράγα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 24, εξέφρασαν ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ (στη φωτογραφία του Reuters/David W Cerny, επάνω, πολίτες ανάβουν κεριά στη μνήμη των θυμάτων, μπροστά από την είσοδο του Πανεπιστημίου του Καρόλου).

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τσεχικής Δημοκρατίας Πετρ Πάβελ, ο κ. Σταϊνμάιερ αναφέρει ότι ένιωσε αποτροπιασμό όταν ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας.

«Σε αυτήν τη σκοτεινή ώρα, στεκόμαστε στο πλευρό σας»

«Η σκέψη μου βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους και οι ευχές μου για ανάρρωση προς όλους τους τραυματίες», γράφει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Αντίστοιχα, ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς εκφράζει προς τον τσέχο πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα «σε αυτήν την οδυνηρή περίσταση, εκ μέρους του γερμανικού λαού», τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

«Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια εκφράζουμε και στις οικογένειες των θυμάτων. Συμμεριζόμαστε τη θλίψη τους και νιώθουμε τον πόνο τους. Σε αυτήν τη σκοτεινή ώρα, στεκόμαστε στο πλευρό σας και στο πλευρό του τσεχικού λαού», αναφέρει ο κ. Σολτς.

«Πενθούμε»

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σημειώνει ότι «η επίθεση στο κέντρο της Πράγας πλήττει την Ευρώπη στην καρδιά», για να συμπληρώσει, απευθυνόμενη στον τσέχο ομόλογό της Γιαν Λιπάφσκι στη γλώσσα του:

«Πενθούμε. Η σκέψη και η συμπαράστασή μας είναι στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους σας».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024