Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα δείχνουν πως ο μακελάρης της Πράγας σκότωσε τον πατέρα του

Όλα δείχνουν πως ο μακελάρης της Πράγας σκότωσε τον πατέρα του

«Σφαγή» στην πόλη της Πράγας όπου 24χρονος άνοιξε πυρ σε Πανεπιστήμιο, σκορπώντας τον θάνατο. Ο δράστης αυτοκτόνησε ενώ φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του πριν καταληφθεί από δολοφονικό αμόκ.

Ανείπωτη θλίψη στο ιστορικό κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας προκάλεσε ένας 24χρονος που άνοιξε πυρ στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου σκορπώντας τον θάνατο. Ο τραγικός απολογισμός είναι 14 νεκροί ενω ο αριθμός δεν αποκλείεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς υπάρχουν και στα νοσοκομεία της Πράγας νοσηλεύονται και 24 τραυματίες.

Ο ένοπλος δράστης (David Kozak) που έσπειρε τον θάνατο βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία σε ένα μπαλκόνι χωρίς να γίνει γνωστό αν έχασε τη ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών αρχών ή αυτοκτόνησε.

Λίγο πριν την εκδήλωση το φονικού νεκρός έπεσε ο πατέρας του δράστη με το μυστήριο να καλούνται να λύσουν οι τσεχικές αρχές.

«Σκότωσε και τον πατέρα του»

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πράγας, Μάρτιν Βόντρασεκ, δήλωσε ότι η αστυνομία πιστεύει ότι ο Kozak σκότωσε τον πατέρα του στην πόλη Χοστούν, δυτικά της Πράγας, νωρίτερα μέσα στην ημέρα και ότι μετά την εγκληματική του πράξη σχεδίαζε να αυτοκτονήσει.

Αποκλεισμένοι δρόμοι και ασθενοφόρα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας περιέγραψε τον ύποπτο ως άριστο μαθητή.

Ο 24χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα αλλά δεν είναι σαφές αν αυτοκτόνησε ή αν έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «τίποτα που να υποδηλώνει ότι είχε συνεργό».

Η επίθεση σημειώθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, πολύ κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και δεν συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία

Ο ύποπτος κατείχε νόμιμα πολλά όπλα και αυτό που έκανε ήταν «καλά μελετημένο, μια φρικτή πράξη», πρόσθεσε.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με βαρύ οπλισμό, κινητοποιήθηκαν όταν ξεκίνησε η επίθεση, στο ιστορικό κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας. Πολλά κτίρια εκκενώθηκαν και ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, πολύ κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως η Γέφυρα του Καρόλου, του 14ου αιώνα.

«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το έγκλημα συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ράκουσαν.

Από πού εμπνεύστηκε την επίθεση ο δράστης

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που ανακοίνωσε ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν (συμπεριλαμβανομένου του δράστη) και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν. Οι εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Βόντρασεκ είπε στους δημοσιογράφους ότι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 24χρονο προτού εκείνος να εξαπολύσει την επίθεσή του στο πανεπιστήμιο, όταν βρέθηκε νεκρός ο πατέρας του στο χωριό Χόστουν, στα δυτικά της Πράγας.

Οι επιθέσεις που σόκαραν την Τσεχία

Επικαλούμενος μια έρευνα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Βόντρασεκ είπε ότι ο δράστης «εμπνεύστηκε» την επίθεση από μια «παρόμοια περίπτωση που σημειώθηκε στη Ρωσία το φθινόπωρο», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Τι κοιτάζει η αστυνομία

Η αστυνομία εκκένωσε το πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώντας ως προσωρινό καταφύγιο μια αίθουσα συναυλιών, στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Οι πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην Τσεχία, όμως έχουν σημειωθεί κάποιες την τελευταία δεκαετία. Το 2015 ένας 63χρονος σκότωσε επτά άνδρες και μία γυναίκα, προτού να βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα σε ένα εστιατόριο στην πόλη Ουχέρσκι Μπροντ. Το 2019 ένας άνδρας σκότωσε επτά ανθρώπους στην αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου, στην Οστράβα. Ο δράστης αυτοκτόνησε περίπου τρεις ώρες μετά την επίθεση.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024