Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωμανός για ακρίβεια: H μόνη αντιπρόταση της αντιπολίτευσης ήταν η μείωση ΦΠΑ που έχει αποτύχει παντού

Ρωμανός για ακρίβεια: H μόνη αντιπρόταση της αντιπολίτευσης ήταν η μείωση ΦΠΑ που έχει αποτύχει παντού

Ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι «είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες, που μείωσαν το ΦΠΑ, όπως η Ισπανία, τις οποίες κάποιοι έκαναν σημαία ως αντιπρόταση»

Απάντηση στα «πυρά» της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, με αιχμή την πρόταση των κομμάτων για μείωση του ΦΠΑ, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

«Η ακρίβεια είναι μια καθημερινή μάχη και σε αυτήν δεν υπάρχει μαγικό κουμπί για να το πατήσεις και να την εξαφανίσεις, η οποία αποτελεί πανευρωπαϊκό, εισαγόμενο πρόβλημα», υποστήριξε, υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα «είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες, που μείωσαν το ΦΠΑ, όπως η Ισπανία, τις οποίες κάποιοι έκαναν σημαία ως αντιπρόταση».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν ψηλά στην ατζέντα τους τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα τρόφιμα και ασκούν ασφυκτικό «πρέσινγκ» στη Νέα Δημοκρατία, «πατώντας» στην ακρίβεια η οποία επιμένει, ακόμη και όταν ο πληθωρισμός υποχωρεί.

«Έχουν ήδη επιβληθεί 42 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε τράπεζες, 11 εκατ. ευρώ πρόστιμα για αισχροκέρδεια, 6 εκατ. ευρώ πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως έχει στα χέρια του τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία «η Ισπανία έχει υψηλότερο συνολικό πληθωρισμό τροφίμων από την Ελλάδα».

«Εμείς, αντίθετα, τι λέγαμε από τότε; Ότι αυτές οι χώρες, κι η απόδειξη είναι τα στοιχεία που σας είπα, που πήγαν σε αυτή τη λύση, τώρα ψάχνουν τρόπο να την πάρουν πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα περίμενα να στήριζε σύσσωμη η αντιπολίτευση τα μη κρατικά ΑΕΙ»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ρωμανός τόνισε πως επί της διακυβέρνησης της ΝΔ «έχουν ήδη επιβληθεί 42 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε τράπεζες, 11 εκατ. ευρώ πρόστιμα για αισχροκέρδεια, 6 εκατ. ευρώ πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις» και ανέφερε με όλα αυτά τα εργαλεία, μεταξύ άλλων, την πλατφόρμα e-Καταναλωτής.

Παράλληλα με τη μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως είπε, «η κυβέρνηση υλοποιεί τις μεγαλύτερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της μεταπολίτευσης, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο θα περίμενε», επισήμανε, «να στήριζε σύσσωμη η αντιπολίτευση».

Πρόκειται, όπως τόνισε, «για κάτι που συζητάμε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, που είναι αυτονόητο, και είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν είχε υιοθετήσει».

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024