Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαραντούρης: Μία ακόμη παραπομπή-κόλαφος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο

Φαραντούρης: Μία ακόμη παραπομπή-κόλαφος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο

Ο Νικόλαος Φαραντούρης, σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι η παραπομπή έρχεται να προστεθεί στον «μακρύ κατάλογο μη ενσωμάτωσης ευρωπαϊκών οδηγιών από την σημερινή ελληνική κυβέρνηση»

«Κόλαφο» χαρακτηρίζει ο Νικόλας Φαραντούρης, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο για αποτυχία χωροταξικής οργάνωσης του θαλασσίου χώρου της.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «μια ακόμη αποτυχία, ολιγωρία ή σκόπιμη κωλυσιεργία της ελληνικής κυβέρνησης αναδεικνύει η παραπομπή (για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια) της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ για τη μη εφαρμογή της Οδηγίας για τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια».

«Η παραπομπή-κόλαφος της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ και μάλιστα για ένα θέμα που θωρακίζει τις θαλασσές μας, την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί μια εξεφτιλιστική και δυσοίωνη εξέλιξη για τη χώρα μας»

«Η Ελλάδα, όπως και όλα τα παράκτια κράτη μέλη της ΕΕ, έπρεπε βάσει της οδηγίας να έχει καταρτίσει τα σχέδια το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2021, προκειμένου να  οργανωθούν και αποσαφηνιστούν οι ανθρωπογενείς δραστηριοτήτες για την επίτευξη βιώσιμης γαλάζιας ανάπτυξης, της βιώσιμης χρήσης των θαλάσσιων πόρων και της διατήρησης υγιών θαλάσσιων οικοσυστημάτων και βιοποικιλότητας», τονίζει ο κ. Φαραντούρης.

Και προσθέτει πως «εξάλλου, η μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο είναι απαραίτητη για την ορθή επίτευξη των στόχων αυτών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

«Εξεφτιλιστική και δυσοίωνη εξέλιξη για τη χώρα μας»

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου τονίζει ότι «η παραπομπή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο μη ενσωμάτωσης ευρωπαϊκών οδηγιών από την σημερινή ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, για την εκπόνηση αντιπλημμυρικών χαρτών, για τη διαφάνεια στις συναλλαγές με παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.».

Σημειώνει, μάλιστα, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «απέστειλε στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή τον Δεκέμβριο του 2021 και αιτιολογημένη γνώμη τον Απρίλιο του 2023 και σήμερα παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η παραπομπή-κόλαφος της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ και μάλιστα για ένα θέμα που θωρακίζει τις θαλασσές μας, την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί μια εξεφτιλιστική και δυσοίωνη εξέλιξη για τη χώρα μας», καταλήγει ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024