Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ομοφοβικό ξέσπασμα για ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένεια σε σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix

Ομοφοβικό ξέσπασμα για ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένεια σε σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix

Μια μελέτη του 2023 σχετικά με την εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ+ στην τηλεόραση από την οργάνωση υπεράσπισης GLAAD διαπίστωσε ότι το Netflix είχε περισσότερους ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες από άλλες υπηρεσίες streaming.

Σάλος προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ακροδεξιούς να καλούν σε μποϊκοτάζ του Netflix, αφού ανακάλυψαν παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων συμπεριλαμβάνει δύο γκέι μπαμπάδες.

Η streaming πλατφόρμα κυκλοφόρησε τα εννιά επεισόδια της νέας σειράς «CoComelon Lane» τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με το Netflix, η σειρά απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και «εξερευνά τη ζωή του JJ και αυτές των καλύτερών του φίλων, καθώς ζουν σημαντικές στιγμές ως μικρά παιδιά. Από τον ενθουσιασμό του πρώτου μαθήματος κολύμβησης μέχρι το πρώτο κούρεμα, ο JJ προσκαλεί τους μικρούς φίλους να συνοδεύσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες της CoComelon καθώς γιορτάζουν τα ξεχωριστά στάδια της ζωής, τα ορόσημα της ενηλικίωσης».

Tο Netflix έχει περισσότερους ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες από άλλες υπηρεσίες streaming

Ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, ο Nico, έχει δύο μπαμπάδες. Σε ένα σημείο του όγδοου επεισοδίου, οι δύο δονείς βοηθούν τον Nic να αποφασίσει τι θα φορέσει στην οικογενειακή φωτογράφηση. Οι τρεις τους τραγουδούν όσο ο Nico δοκιμάζει διαφορετικά ρούχα, συμπεριλαμβανομένης μιας στολής πυροσβέστη, μιας ποδιάς σεφ, ένα μπαλετικό τουτού και μια τιάρα.

Οι τρεις τους τραγουδούν όσο ο Nico δοκιμάζει διαφορετικά ρούχα, συμπεριλαμβανομένης μιας στολής πυροσβέστη, μιας ποδιάς σεφ, ένα μπαλετικό τουτού και μια τιάρα.

Οι ομοφοβικές αντιδράσεις

Ο δεξιός λογαριασμός «End Wokeness» στο X, ανάρτησε ένα κλιπ από τη σειρά συνοδευόμενο από αυτήν τη λεζάντα: «Το νέο CoComelon Lane στο Netflix δείχνει ένα αγόρι με φόρεμα να χορεύει για τους 2 γκέι μπαμπάδες του. Το CoComelon είναι η πιο δημοφιλής εκπομπή για μωρά και νήπια ηλικίας 2+ ετών».

Ο ακροδεξιός Matt Walsh κοινοποίησε το clip, προτείνοντας ότι «το Netflix πρέπει να πάθει ό,τι έπαθε και η Bud Light».

Ο Walsh, φυσικά, αναφερόταν στο αντί-τρανς μποϊκοτάζ της μάρκας μπύρας μετά τη συνεργασία της με την τρανς influencer Dylan Mulvaney νωρίτερα φέτος.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης της εκπομπής του Daily Wire, ο Walsh περιέγραψε το επεισόδιο ως μια «απροκάλυπτη» προσπάθεια να «επιβληθεί η ριζοσπαστική θεωρία των φύλων στα νήπια».

«Το Netflix έχει το παιδί σας εκεί που το θέλει. Να κάθεται εκεί, με τα μάτια κολλημένα στην οθόνη, απορροφώντας παθητικά τις όποιες εικόνες, ήχους και ιδέες αναδύονται από αυτήν. Και αν το παιδί σας τύχαινε να παρακολουθεί το επεισόδιο 8 του CoComelon Lane, θα απορροφούσε παθητικά την ιδέα ότι είναι φυσιολογικό για τα αγόρια να ντύνονται σαν κορίτσια και ότι δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στο να έχει ένα παιδί δύο μπαμπάδες», είπε ο Walsh, συγκρίνοντας την πλατφόρμα με «οποιονδήποτε groomer».

Μια μελέτη του 2023 σχετικά με την εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ+ στην τηλεόραση από την οργάνωση υπεράσπισης GLAAD διαπίστωσε ότι το Netflix είχε περισσότερους ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες από άλλες υπηρεσίες streaming.

Μέχρι στιγμής, το Netflix δεν έχει σχολιάσει τις ομοφοβικές αντιδράσεις.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024