Στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Μητσοτάκης – Λειτουργεί ΜΑΦ για ασθενείς με εγκεφαλικά
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της Μονάδας
Το πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου έχει συγκροτηθεί μία από τις δύο πρώτες εκ των 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η νεοσύστατη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διαθέτει σήμερα έξι κλίνες με προοπτική να αυξηθούν, στελεχώνεται από εξειδικευμένους νευρολόγους και νοσηλευτές και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να πιστοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών.
Εκτιμάται πως ανά έτος θα νοσηλεύονται στις 19 μονάδες τουλάχιστον 7.500 περιστατικά
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Μονάδας, καθηγητή Νευρολογίας Γιώργο Τσιβγούλη, για τις δυνατότητές της και τις καινοτομίες που εισάγει στην περίθαλψη των ασθενών, ενώ συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της Μονάδας.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν»
Στόχος η έγκαιρη, εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά
Στόχος του νέου δικτύου Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, που θα καλύπτει όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, είναι η έγκαιρη, εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά.
Εκτιμάται πως ανά έτος θα νοσηλεύονται στις 19 μονάδες τουλάχιστον 7.500 περιστατικά ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μειώνοντας σημαντικά τόσο τη θνησιμότητα όσο και τις συνέπειες των αγγειακών επεισοδίων στην κινητικότητα των ασθενών.
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και… κατήγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442