Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά η κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών

Ξεκινά η κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την υλοποίηση ενός σπουδαίου και εμβληματικού για το νησί έργου. «Μεγάλη μέρα για το νησί μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος.

Στο Υπουργείο Υγείας, υπεγράφη την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, η σύμβαση για την κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίσει σημαντικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο ακριτικό νησί των Ψαρών και εκτός από τα ιατρεία, περιλαμβάνει και την κατασκευή διαμερισμάτων  για τη στέγαση των ιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο νησί.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί σταθμός τηλεϊατρικής, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαχείρισης χρονίων νοσημάτων, προληπτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο τους. Το έργο αυτό αντανακλά τη φιλοσοφία για το νέο μοντέλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, που έχει στόχο να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες στην ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.705.083,22 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

«Στόχος να φτάσουμε σε κάθε πολίτη»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις νέες υπηρεσίες τηλεϊατρικής, τις κινητές Μονάδες και Ομάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ουσιαστικά εξαλείφουν τις ανισότητες στην πρόσβαση λόγω γεωγραφικής απόστασης. Στόχος μας είναι να φτάνουμε σε κάθε πολίτη, σε όποιο μέρος της χώρας κι αν κατοικεί. Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την υγεία στις ακριτικές περιοχές, δημιουργώντας πλαίσιο ασφάλειας και σταθερής φροντίδας».

Ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠE Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή, καθώς συνέβαλε καθοριστικά στην έγκαιρη ωρίμανση του έργου, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να προχωρήσει τόσο άμεσα. Επιπλέον, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία, καταφέραμε να δημιουργήσουμε και κατοικίες για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα υπηρετεί στο ιατρείο, γεγονός που αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό κίνητρο».

Δήμαρχος Ψαρών: «Μεγάλη μέρα η σημερινή για το δήμο μας και το νησί μας»

Ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος δήλωσε:

«Το σπουδαίο αυτό έργο, αρχικού προϋπολογισμού 2.281.728,28 ευρώ, έρχεται να αλλάξει και να αναβαθμίσει στο έπακρο τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας τόσο προς τους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού. Παράλληλα θα εξασφαλίσει άριστες συνθήκες εργασίας και στέγασης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η επένδυση στην υγεία αποτελεί επένδυση στη ζωή και το νέο ιατρείο, που θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από δύο χρόνια, αποτελεί έργο ζωής για το αγαπημένο μας νησί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους όσους συνέβαλαν (και ήταν πολλοί) στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της κοπιώδους και πολύ χρονοβόρας προσπάθειας».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024