Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει με τη δεξιά της Δεξιάς στα έδρανα της ΝΔ

Τι συμβαίνει με τη δεξιά της Δεξιάς στα έδρανα της ΝΔ

Πρώτο μεγάλο κρας τεστ αλλά όχι αναίμακτο για την κυβέρνηση η υπερψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες. Η αρχηγική εμφάνιση Σαμαρά, τα συντηρητικά αντανακλαστικά του Μαξίμου και όσα ακολουθούν

Με γκολ στις καθυστερήσεις βρίσκεται να προηγείται η κυβέρνηση, έναντι του συντηρητικότερου τμήματος της γαλάζιας παράταξης, αλλά το ματσ δεν έληξε ακόμα καθώς ακολουθεί το δεύτερο ημίχρονο. Η κυβερνητική τροπολογία για τους μετανάστες – εργάτες γης πέρασε μεν με ευρεία πλειοψηφία αλλά το κυβερνών κόμμα βγήκε τραυματισμένο αφού η παρέμβαση Σαμαρά επισκίασε τη «μεταρρυθμιστική» πρωτοβουλία του Μαξίμου και κατέστησε τον πρώην πρωθυπουργό ρυθμιστή της εσωκομματικής κόντρας στην Πειραιώς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βλέποντας την «καταιγίδα» να έρχεται, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, πρόλαβε τις πλημμύρες επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία, εξαιρώντας φυσικά από τα «μέτρα πρόληψης» τον πρώην πρωθυπουργό και ανακηρύσσοντας τον σε υπολογίσιμο πόλο της «γαλάζιας» πολυκατοικίας.

Ο Σαμαράς και τα… παιδιά του

«Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει το κατάλαβε» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή αφού καταψήφισε την «τροπολογία Καιρίδη» στην ονομαστική ψηφοφορία καταλαμβάνοντας τη δεξιά της Δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ.

Χάθηκε η συνοχή στην κυβέρνηση

Μαζί του οι Μπάμπης Αθανασίου, Μίλτος Χρυσομάλλης και Στράτος Σιμόπουλος οι οποίοι με τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής επέκριναν τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά πειθάρχησαν στο πρόσταγμα για υπερψήφιση της τροπολογίας αφήνοντας στην άκρη τη ψήφο κατά συνείδηση υπό της απειλής διαγραφής.

Από κοντά και οι Θάνος Πλεύρης, Ανδρέας Κατσανιώτης και Κώστας Καραγκούνης που όμως περιορίστηκαν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους μόνο με συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης.

Η τρίτη και πιο ηχηρή «καμπάνα» από τον Αντώνη Σαμαρά

Η ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά δεν προέκυψε σήμερα αλλά η σημερινή ήταν η τρίτη κατά σειρά, αλλά και πιο ηχηρή ως τώρα, διαφοροποίηση του Μεσσήνιου πολιτικού. Θυμίζουμε πως έχει εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες του για τον διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν, καθώς και για τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Θα έρθει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;

Ως προ το τελευταίο, η «μάχη» που μαίνεται στην Πειραιώς με αφορμή τον πολιτικό γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών θα παιχθεί στο δεύτερο ημίχρονο που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το 2024 μετά το κόψιμο της… βασιλόπιτας.

Η κυβέρνηση δοκιμάζεται από τη δηλωμένη πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει νομοσχέδιο που θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας, καθώς μία σειρά «γαλάζιων» κορυφαίων στελεχών έχουν διατυπώσει την αντίθεσή τους.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η δυνατότητα τεκνοθεσίας δεν είναι απλώς ένα από τα «κόντρα» νομοσχέδια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του έχουν εξαγγείλει.

Είναι επιπλέον μία από τις «δύσκολες» συζητήσεις που ενεργοποιούν αντανακλαστικά στο δεξιό ακροατήριο της κυβερνώσας παράταξης.

Το βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο και το ροζ

Τα δεξιά αντανακλαστικά της κυβερνώσας παράταξης προξένησαν και τα εγκαίνια της νέας έκθεσης της ομογενούς εικαστικού Γεωργίας Λαλέ με τίτλο «Neighborhood Guilt» που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Θέμα της έκθεσης ήταν οι γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία στην Ελλάδα. Στόχος, όπως επεσήμανε η καλλιτέχνης, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το θέμα των γενοκτονιών στην Ελλάδα. Τρόπος έκφρασης μια συμβολική ροζ ελληνική σημαία φτιαγμένη με κομμάτια από τα σεντόνια.

Υπέκυψε στις ακροδεξιές τυμπανοκρουσίες ο υπουργός Εξωτερικών

Το έργο «ερέθισε» τα ακροδεξιά αντανακλαστικά του προέδρου της «Νίκης», Δημήτρη Νατσιού, που παρέσυρε τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, να ζητήσει να αποσυρθεί από την έκθεση.

Η απόφαση αυτή ανέδειξε και πάλι τους δύο κόσμους της Πειραιώς. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τον συνάδελφό του λέγοντας πως «θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και να μην τα συγχέουμε […] Οι καλλιτέχνες έχουν μια ελευθερία και καλά την έχουνε», «αδειάζοντας» κομψά την ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024