Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάζι: Προφυλακιστέος ο 33χρονος συνοδηγός του πιστολέρο για το αιματηρό επεισόδιο

Γκάζι: Προφυλακιστέος ο 33χρονος συνοδηγός του πιστολέρο για το αιματηρό επεισόδιο

Είχε συλληφθεί το βράδυ της Κυριακής

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 33χρονος συλληφθείς για την εν ψυχρώ επίθεση στο Γκάζι, ξημερώματα Σαββάτου, με θύματα τρεις νεαρούς από την Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ήταν ο συνοδηγός του 37χρονου που έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τα τρία θύματα.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτριας για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο κατά συρροή.

«Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο»

Προανακριτικά έχει δηλώσει σοκαρισμένος από τη ψυχρώ επίθεση του οδηγού του τζιπ στην παρέα των νεαρών και έχει υποστηρίξει ότι το μόνο που έκανε εκείνος ήταν να ρίξει ένα χαστούκι σε έναν από την παρέα των Κρητικών που τον έφτυσε.

Τότε και πριν το καταλάβει ο οδηγός του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε. «Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο» φέρεται να ισχυρίστηκε προανακριτικά ο 33χρονος.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας η ανακρίτρια έχει εκδώσει σε βάρος του 37χρονου οδηγού ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία και αναζητείται από τις Αρχές.

Το παρελθόν του 33χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις όταν και άρχισε να απασχολεί τις ελληνικές αρχές για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νόμο περί όπλων, διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό είχε κατηγορηθεί από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.

Το ποινικό μητρώο του καταγράφει μεταξύ άλλων το 2015 στην Αθήνα απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Μάλιστα, από το 2019, όταν τελευταία φορά είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα αυτό της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Εντός και εκτός συνόρων η αναζήτηση του 37χρονου

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 37χρονου πιστολέρο συνεχίζουν εντατικά, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο, ο σκληρός κακοποιός να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Ο καταζητούμενος πιστολέρο έχει κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, έχει μπει φυλακή για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος «πιστολέρο» έριξε τέσσερις σφαίρες, οι τρεις εκ των οποίων έπληξαν τα δύο αδέλφια και τον φίλο τους, που έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024