Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι που επικράτησε με 3-0 της Ουράβα στο «King Abdullah Sports City» και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων όπου την περίμενε ήδη η Φλουμινένσε του Μαρσέλο.

Εύκολο βράδυ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Με τον Χάαλαντ να μένει στον πάγκο όπου μετά από μήνες ήταν και ο Ντε Μπρόινε, οι «Πολίτες» είδαν τους Ιάπωνες να τους βάζουν πολύ δύσκολα για ένα ημίχρονο, αλλά στο 45′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σκόρερ ο Χεϊλμπρότεν με αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα.

Αυτό το γκολ έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τη Σίτι που στο 52′ έκανε το 2-0 με τον Κόβασιτς από ασίστ του Γουόκερ. Το τελικό 3-0 ήρθε στο 59′ με γκολ του Μπερνάρντο που έβαλε ουσιαστικά τέλος στη σεμνή τελετή.

Οι συνθέσεις:

Ουράβα: Νισικάβα, Σολτς, Χεϊλμπρότεν, Ιβάο (78’ Σιμπάτο), Σεκίνε, Κοϊζούμι (64’ Νακατζίμα), Οκούμπο (57’ Σαλκ), Ακιμότο, Ίτο (57’ Οκγιβάρα), Γιασούι, Καντέ (64’ Λίνσεν)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (77’ Γκόμεθ), Ακέ, Ακάντζι (65’ Γκβάρντιολ), Ρόδρι (77’ Φίλιπς), Κόβατσιτς, Νούνες, Μπερνάρντο Σίλβα (64’ Μπομπ), Φόντεν (65’ Άλβαρες), Γκρίλις