Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πλειστηριασμοί: Με ΜΑΤ προσπαθούν να διώξουν ηλικιωμένη ΑμεΑ και τον γιο της από σπίτι στα Άνω Πετράλωνα

Πλειστηριασμοί: Με ΜΑΤ προσπαθούν να διώξουν ηλικιωμένη ΑμεΑ και τον γιο της από σπίτι στα Άνω Πετράλωνα

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100 αλληλέγγυοι που ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να σταματήσει ο πλειστηριασμός

Με δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ επιχειρείται έξωση οικογένειας στα Άνω Πετράλωνα καθώς το σπίτι τους έχει βγει σε πλειστηριασμό. Στη συμβολή των οδών Τιμόδημου και Καλλισθένους έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, γείτονες και αλληλέγγυοι, που προσπαθούν να εμποδίσουν την έξωση καθώς η οικογένεια ζητά παράταση μέχρι την εκδίκαση των δικαστικών αιτημάτων με στόχο να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός.

Υπάρχει ισχυρή παρουσία ανδρών των ΜΑΤ ενώ τα έπιπλα της οικογένειας έχουν αρχίσει να μεταφέρονται σε φορτηγό μεταφορικής

Είναι η τέταρτη φορά που επιχειρείται η έξωση της ηλικιωμένη μητέρας που είναι ΑμεΑ και του γιου της που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Τις προηγούμενες φορές η κινητοποίηση των κατοίκων την απέτρεψε, αλλά τώρα υπάρχει ισχυρή παρουσία ανδρών των ΜΑΤ ενώ τα έπιπλα της οικογένειας έχουν αρχίσει να μεταφέρονται σε φορτηγό μεταφορικής.

Η προηγούμενη απόπειρα έξωσης έγινε την περασμένη Τετάρτη

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα εκπλειστηριάστηκε τον Μάιο του 2022 έναντι 86.000 ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο με την καταχρηστική ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Δείτε βίντεο από το σημείο

Η τελευταία φορά που επιχειρήθηκε η έξωση της οικογένειας ήταν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου που στο σημείο μαζί με δικαστικό κλητήρα ήταν και κάποιοι αστυνομικοί. Αλληλέγγυοι είχαν δηλώσει τότε ότι τον περασμένο Ιούνιο οι νέοι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος και αστυνομικοί είχαν παραβιάσει την κοινόχρηστη είσοδο του κτιρίου και τον περασμένο Μάιο είχαν εισβάλει αλλάζοντας την κλειδαριά, αλλά και τότε είχαν αποχωρήσει χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024